Vandaag is de gezellige Erfgooiersdag er weer.

Vandaag is alweer de 12e Erfgooiersdag in Huizen en het gaat een waar spektakel worden. Vanaf 11.00 beginnen de festiviteiten en die gaan door tot 21.00. Op de dag na Hemelvaartsdag wordt teruggegrepen naar de geschiedenis van de Erfgooiers, de van oudsher verenigde boeren uit het Gooi. Er worden diverse workshops en demonstraties gegeven. Een markt met diverse lokale en ambachtelijke producten, van zowel winkeliers als kraamhouders. Ontdek het verhaal achter de oorsprong van de vele mooie producten.

Bekijken, meedoen en het beleven van historisch Huizen in combinatie met eigentijdse activiteiten: dat is wat bezoekers tijdens de 12e Erfgooiersdag kunnen verwachten. Workshops en demonstraties van verschillende oude ambachten, kraampjes met de lekkerste en leukste producten, oud-Hollandse spelletjes, kinderboerderij, foodtrucks, muziek en het échte Huizen met haar gezellige dorpskern in authentieke sfeer. Het Hart van Huizen is tussen 11.00 en 21.00 uur het toneel van een vrolijk dorpsfeest voor jong en oud.

De diverse workshops en demonstraties worden door echte ambachtslieden gegeven, zoals mosterd maken, potten bakken en glazuren, glasblazen, klompen maken of beschilderen, wol spinnen, manden vlechten en tollen maken. Bezoekers kunnen de oude ambachten ontdekken en zelfgemaakte producten mee naar huis nemen. Kijk voor het hele programma op: www.hartvanhuizen.nl 

Wil je genieten van muziek tijdens een hapje en een drankje? Dat kan de gehele dag op het Oude Raadhuisplein. Van 11.00 tot 21.00 uur zijn er diverse foodtrucks waar diverse heerlijkheden te verkrijgen zijn. Er is tevens een doorlopend muziekprogramma. De kinderen kunnen zich ondertussen vermaken bij de kinderboerderij.

Blijf op Huizer Hoogte

De fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek brengen Huizen iedere dag voor jou in beeld. Hier zie je iedere dag nieuwe foto’s of lees je de laatste nieuwtjes of uitgaanstips op de evenementenagenda. Wil je ook op Huizer hoogte blijven ? Volg ons dan op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Inge Jansen
Video: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter