BeachClub Huizen vanaf vandaag geopend

Beachclub Huizen
Vanmiddag om 14.00 uur gaat BeachClub Huizen officieel open. En daarom geven ze een zomers prijzenpakket weg voor de lezers van OpHuizerhoogte. Heb jij ook zo’n zin in de zomer en in een gezellig potje beachvolleybal met je vrienden ? Vanaf nu liggen er permanent 3 banen klaar waar je lekker met je blote voeten in het zand kan sporten. Met het prijzenpakket ter waarde van €100,- ben je nóg meer voorbereid. Een Gala volleybal, teenslippers, dé gele zwembroek, een T-shirt, Eat Natural Muesli en repen én een uur gratis baanhuur voor een beachtennis of andere beachsport.
Ken je iemand die zin heeft in de zomer en met jou wil beachsporten ? Tag deze dan op de Facebookpagina van OpHuizerhoogte. Op 21 april tijdens de Koningsspelen wordt de winnaar bekend gemaakt.
Iedereen is vandaag welkom én mag gratis van de banen gebruikmaken.

De ontwikkelingen van beachsport maken ook in Huizen een sterke groei door. Na 7 jaar beach activiteiten op het strand van Huizen te hebben georganiseerd, heeft initiatiefnemer Arnoud Wildschut in samenwerking met Coronel Sports, Frank Klein, het idee geopperd om op de locatie van Coronel Sports in Huizen drie semi-permanente beachsport velden aan te leggen. Op 15 april tijdens de officiële opening kan iedereen gratis kennismaken met verschillende beachsporten.

BeachClub Huizen
BeachClub Huizen gaat op het sportcomplex van Coronel Sports drie beachvelden exploiteren met de insteek de beachsporten verder op de sportkaart te zetten en het zomersport aanbod te vergroten. De drie beachvelden komen op het buiten terrein te liggen op een ruimte van 30 x 35 meter.

BeachClub Huizen gaat zich naast het aanbieden van losse veldverhuur richten op het aanbieden van trainingen, clinics, toernooien, (regionale) competitie en open inloopdagen. Daarnaast is de locatie uitermate geschikt voor een sportief bedrijfsuitje. Sporters kunnen lid worden van BeachClub Huizen en daarmee onbeperkt de banen gebruiken op vrije momenten. Zonder lidmaatschap kun je echter ook losse velden huren, deelnemen aan trainingen, toernooien spelen of clinics volgen.

Wildschut wil de drempel zo laag mogelijk houden en de keuze bij de sporters laten over hoe en wanneer ze gaan sporten. Daarnaast biedt BeachClub Huizen met het brede aanbod aan mogelijkheden desgewenst wel enige vastigheid.

Coronel Sports
Coronel Sports is blij met de komst van de beachsporten en de komst van BeachClub Huizen. “Het past prima binnen ons huidige aanbod en daarbij bieden we naast onze traditionele racketsporten als tennis, squash, en padel nu weer een extra racketsport ‘beachtennis’ waarmee we vernieuwend en fris aanbod van deze tijd kunnen bieden. We willen graag een vernieuwend en gezellig sportcentrum zijn waarbij de sporter zich thuis voelt en over goede faciliteiten kan beschikken. De eerste reacties zijn positief en we verwachten dat de beach locatie een leuke toevoeging gaat zijn aan het huidige aanbod, aldus Klein”.

Samenwerking
‘De samenwerking met Coronel Sports was snel bekrachtigd’ geeft Arnoud Wildschut, organisator van het jaarlijkse beachsport evenement en de Nieuwjaarsduik aan de Zomerkade in Huizen aan. ‘Direct na de organisatie van de Nieuwjaarsduik, waar Coronel Sports sponsor was, zijn we bij elkaar aan tafel gaan zitten en heb ik Frank Klein de mogelijkheden geschetst van de beachsporten in Nederland aldus Wildschut’. Niet alleen beachtennis kwam hierbij aan bod, maar zeker ook beachvolleybal en footvolley. Naast het aanbod van beachsporten zal Wildschut zich verder richten op het aanbieden van beach- en sportevenementen voor particulieren en bedrijven.

BeachSporten in opmars
Beachsporten maken een sterke groei door. De Nevobo heeft de afgelopen jaren het beachvolleybal enorm zien groeien en inmiddels zijn er al meer dan 300 beachvolleybal locaties door heel Nederland. Het WK van 2015 heeft zeker bijgedragen aan deze successen en ook de huidige topspelers zetten beachvolleybal nog steeds op de kaart. In het voetspoor van beachvolleybal volgen de beachsporten beachtennis, footvolley, beachkorfbal welke je op dezelfde veldafmetingen kunt spelen. Daarnaast zijn beachsoccer, beachhandbal, beachrugby de andere bekendere beachsporten. In Huizen zal de focus liggen op beachtennis, beachvolleybal en footvolley volgens Wildschut.

Opening 15 april BeachClub Huizen
De officiële opening van het BeachClub Huizen staat gepland op zaterdag 15 april. Van 10.00 uur tot 17.00 uur is iedereen welkom om gratis te komen spelen, vragen te stellen en de mogelijkheden te bekijken. In de ochtend kunnen de kleinsten kennismaken met de zandsporten en vrij spelen. Om 14.00 uur is de officiële opening.

Voor de opening zijn de meervoudig Nederlands Kampioenen Beachtennis bereid gevonden om iedereen enthousiast te maken voor de beachsporten en beachtennis in het bijzonder. Ronald van Slooten en Pieter Boot zijn de twee Nederlandse boegbeelden van beachtennis en dagen je op 15 april graag uit om een balletje te komen slaan in een mini beachtennis clinic en demo. De entree is gratis voor de opening van de beachclub, maar aanmelden om mee te spelen is wel gewenst en kan via info@huizenbeach.nl. Het complete programma is te vinden op de website van BeachClub Huizen.

Maak kennis met beachtennis, footvolley, beachvolleybal, KanJam, You.fo of sla een balletje op de Padelbanen die ook open zijn en waar je meer informatie over deze tak van sport kunt ontvangen.

Organisatie
Meer informatie: www.beachclubhuizen.nl

Blijf op Huizer hoogte

OpHuizerhoogte is het leukste fotoblog van Huizen. Hier zie je iedere dag nieuwe foto’s uit ’t dorp en lees je de laatste nieuwtjes over Huizen, haar inwoners en onze ondernemers. Wil je ook op Huizer hoogte blijven ? Volg ons dan op onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter