Unieke avondvierdaagse

Met het traditionele defilé voor het gemeentehuis, is vanavond een eind gekomen aan de avondvierdaagse 2018. 2000 deelnemers hadden zich dit jaar ingeschreven, en het was te merken aan de enorme stroom kinderen die langs de burgemeester liep! Zou hij nog gevoel hebben in zijn handen?

Burgemeester en wethouder leren nieuwe moves

Uniek

Volgens de voorzitter van de Avondvierdaagse Huizen is de avondvierdaagse van dit jaar ‘uniek’ te noemen. De 45ste editie was beter georganiseerd dan ooit, en de meeste dagen was het prachtig weer. Maar dinsdagavond stormde het zo heftig dat alle activiteiten van die avond afgeblazen moesten worden. Iets wat sinds mensenheugenis niet is gebeurd!

Veranderingen

De organisatie heeft dit jaar een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo was er het verzoek aan scholen dat de kinderen alle avonden schoolshirtjes zouden dragen, zodat ze altijd herkenbaar zijn. Aan dat verzoek is massaal gehoor gegeven! Ook liepen er aan het begin en eind van elke school duidelijk herkenbare groepsleiders, zodat scholen niet opgeknipt hoefden te worden voor het verkeer.

Amaris Voor Anker liep ook een stukje mee

Spannend

Dinsdag was het de hele dag spannend of de avondvierdaagse die avond door kon gaan. Er werd al snel besloten om de 10 km in te korten, maar uiteindelijk volgde de beslissing om alles af te gelasten. Dat bleek een juiste beslissing te zijn, en gelukkig waren maar een handjevol mensen niet op de hoogte. Ook vandaag was het lang onzeker wat het weer zou doen, maar uiteindelijk was het vanavond prachtig, zonnig weer!

Er liepen vanavond 5 drumbands mee

Het voltallige college (in oude samenstelling)

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter