Burgemeesters vereeuwigd

Bugemeestersportret

Kunstenares Cynthia Halewijn vertel aan Maartje van Weegen hoe het was om de burgemeester te schilderen

Nog nooit waren er zoveel Huizer burgemeesters tegelijk aanwezig in het gemeentehuis! Ter ere van de 70ste verjaardag van burgemeester Fons Hertog, zijn ontslag én zijn benoeming als waarnemend burgemeester was het vandaag feest. Niet alleen werd zijn portret voor de eregallerij van Huizer burgemeesters onthuld, Hertog mocht ook nog het eerste exemplaar van het boek ‘de burgemeesters van Huizen’ in ontvangst nemen.

Als een burgemeester 70 wordt, moet hij zijn ontslag indienen volgens de gemeentewet. Omdat onduidelijk is hoe lang Huizen nog zelfstandig blijft, heeft de gemeenteraad besloten geen nieuwe burgervader te zoeken, maar Fons Hertog te benoemen tot waarnemend burgemeester. Voor een waarnemer maakt de leeftijd gelukkig niet uit! Omdat hij echter officieel wel stopt als burgemeester, hoort zijn portret in de eregallerij thuis.

Onthulling

Onthulling door Maartje van Weegen en Fons Hertog

Maar waarom waren er nou zoveel burgemeesters? Natuurlijk zaten er voormalige burgemeesters van Huizen op de publieke tribune. Maar tijdens de presentatie van het boek door de schrijver, Willem Meijerman, kwamen alle voormalige burgemeesters van Huizen voor even tot leven. Geen schilderijen aan een muur, maar mensen die van invloed zijn geweest op hoe Huizen er nu uit ziet.

Willem Meijerman

Schrijver van het boek, Willem Meijerman, kreeg het tweede exemplaar van de Historische Kring

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter