Riviercruise schip meert aan in de Aanloophaven

Vanmorgen legde riviercruiseschip Merlijn aan in de aanloophaven. Een beetje onwerkelijk gezicht aangezien wij nog nooit zo’n groot schip hier hebben zien aanmeren, je zou haast denken of de nieuwe aanlegsteiger in de “oude haven” wel nodig is geweest. Merlijn is gebouwd in 1930 en doet nu voort als riviercruiseschip.

Ze doen ditmaal een rondje Rijn IJssel. Gisteravond werd er overnacht in Stavoren en vanochtend vroeg werd er koers gezet naar Huizen. Voornamelijk Amerikanen en Duitsers zijn dit keer te gast in onze woonplaats. Een mooi voorbeeld hoe Huizen aantrekkelijk kan zijn voor het toerisme.Vanaf de aanloophaven fietsten de toeristen, met allemaal netjes een helm op, richting Amsterdam voor een mooie fietstocht door onze mooie natuurgebieden.
Er werd toevallig ook een nieuw bord geplaatst bij de ophaalbrug met een toegestane maximumsnelheid voor in de aanloophaven “6 km langzaam varen”

 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter