Dodenherdenking bij vernieuwd monument

Heel Nederland stond om 20.00 uur even stil. De Huizer dodenherdenking vond traditioneel plaats bij het (vernieuwde) herdenkingsmonument aan het Prins Bernhardplein. Ook dit jaar was het weer een mooi moment om samen de gesneuvelden in de Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen en vredesmissies daarna te herdenken.

2 minuten stilte

Zoals elk jaar volgde na de herdenkingsdienst in de Kruiskerk een stille tocht naar het monument. Burgemeester Sicko Heldoorn gaf daar zijn toespraak “Verzet is geen simpele keuze”.  De trompettist speelde “the last post” waarna de 2 minuten stilte in acht werden genomen. Na het Wilhelmus werden de 98 namen voorgelezen die zijn vereeuwigd in het vernieuwde monument. Tijdens het voorlezen kwamen er 5 vliegtuigen in formatie overvliegen, waarna de kransen werden gelegd, gevolgd door het defilé.

Blijf op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Pia van der Molen
    5 mei 2018 op 07:31

    Gemeente Huizen,

    Had het beeld nou niet even schoongemaakt kunnen worden voor de herdenking?

  • Laat een reactie achter