5 mei “Het Gooi Bevrijd”

gooi bevrijdZaterdag 5 mei trekt de lange stoet van  “Het Gooi Bevrijd” met de oude legervoertuigen weer door Huizen in de richting van het winkelcentrum de Oostermeent. Het konvooi komt daar rond 12:00 uur aan en zal dan aanwezig zijn tot 14:00 uur zodat iedereen de voertuigen van dichtbij kan bewonderen. De leden van Gooi Bevrijd vertellen daarbij uiteraard alles over de historie van hun voertuig. Een grote happening dus op het centrale plein van het winkelcentrum.

gooi bevrijd

Misschien is dit wel het mooiste evenement dat Huizen rijk is en trekt dan ook enorm veel publiek. Er doen ruim 60 zeer uiteenlopende voertuigen mee, welke allemaal minimaal 70 jaar oud zijn .  Van oude motoren tot amfibievoertuigen.
Mits hun gezondheid het toelaat, komen er ook dit jaar diverse oorlogsveteranen mee naar Huizen, die destijds geholpen hebben met de bevrijding van Nederland.
In deze editie vliegen er ook twee vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog mee. Een Spitfire MK IX en een AT-A6 Texan. Deze deze zullen één a twee keer per dag (5 en 6 mei) een ronde doen over het Gooi.  De kans is groot dat Huizen rond 13:00 uur een bezoek krijgt van deze oorlogskisten. Dit is afhankelijk van techniek en het weer, maar ze verwachten voor dat laatste geen problemen. Het ziet er namelijk uit mooi weer te worden. Perfect weer om er op uit te gaan en dit alles te komen bewonderen.

Route

Natuurlijk kan je ook weer langs de route gaan kijken en zwaaien naar al het moois dat voorbij komt. Het konvooi komt rond 11:45 Huizen binnen rijden vanuit Blaricum over de Huizerweg, Randweg Midden, Gooilandweg, Gemeenlandslaan, ’t Merk, Bovenmaatweg, Loswal om vervolgens via de Oostkade de Oostemeent in te rijden.

Na het bezoek aan Huizen gaat de stoet verder richting Naarden via: De Bovenmaatweg, Huizermaatweg, Eemlandweg, Botterstraat, Driftweg, Van Hoorns Houtweg, Naarderstraat, Langerhuizenweg, Nieuwe Bussummerweg, om dan via de Flevolaan door Bikbergen richting Naarden te gaan.

legervoertuig

Blijf op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto(bewerkingen): Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter