Buschauffeurs staken

buschauffeurs

Een groot deel van de buschauffeurs heeft voor vandaag het werk neergelegd en zal ook morgen staken. Een enkele chauffeur of ingehuurde uitzendkracht rijdt nog wel, maar daardoor is het maar afwachten of de bus komt en of je vanmiddag weer thuis komt.

Werkdruk

De CAO voor het busvervoer had al op 1 januari op tafel moeten liggen, maar men is er nog steeds niet uit.

Ze draaien regelmatig diensten van 4 uur aan één stuk. Pauzes zijn er niet bij, dus ook geen mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Zelfs het lunchkwartiertje en de verplichte wettelijke pauze in het kader van de veiligheid schieten er vaak bij in, met alle risico’s van dien.

Chauffeur Jolien: ‘Ik kan kiezen, of snel naar het toilet als dat moet, of toch die oudere dame even uitleggen waar ze moet zijn als ze me dat vraagt. Dat hoort ook bij mijn vak, dat is de dienstverlening die ik wil bieden. Met de steeds krappere dienstregeling voel ik me continu opgejaagd. Ik ben geen coureur, maar buschauffeur.’” aldus FNV Veel reizigers hebben gekozen voor een alternatief om op hun plaats van bestemming te komen, anderen nemen de gok, want sommige bussen komen, wellicht iets minder frequent, toch aan bij de haltes.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Fotografie Inge Jansen 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter