“Deur dicht” regel Graaf Wichman vervalt

 

Uit de evaluatie van de veiligheidsmaatregelen rond het uitgaanscomplex De Graaf Wichman blijkt dat de inzet van beveiligers succesvol is. Burgemeester Sicko Heldoorn  heeft er daarom vertrouwen in dat de per 16 februari jl. ingevoerde ‘deur-dichtregel’ kan komen te vervallen.  Met de ondernemers is overeengekomen dat bezoekers met ingang van vrijdag 30 maart 2018 op vrijdag en zaterdag weer tot 03.45 uur naar binnen kunnen bij Grand Café t heertje, eethuis Kambur, Pizzeria Marino en Irish Pub Holy Moly. De sluitingstijd van de horeca Graaf Wichman blijft 04.00 uur.

Met de horecaondernemers van de Graaf Wichman zijn goede en sluitende afspraken gemaakt over veilig en gezellig uitgaan. De afspraken bestaan uit een blijvende gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid binnen en buiten de horecabedrijven en de vaste aanwezigheid van twee extra beveiligers buiten in de nacht van zaterdag op zondag tot 04.30 uur.

Daarnaast brengen alle horecabedrijven hun privaat cameratoezicht op orde, net als de gemeente dat heeft gedaan. Ook worden er nog stappen gezet om de verlichting te verbeteren. Deze afspraken zijn vandaag ondertekend door alle betrokken ondernemers.

De afspraken hebben tot gevolg dat de ‘deur-dicht-regel’ (na 02.15 uur geen bezoekers meer binnenlaten) kan worden afgeschaft.

De burgemeester is ingenomen met deze afspraken en waardeert de wijze waarop de ondernemers hun verantwoordelijkheid hebben genomen en constructief samenwerken met de gemeente en de politie.

Persbericht Gemeente Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter