Één buurt, één missie !

Zo’n 400 leerlingen uit Huizen en begeleiders trokken vandaag door de parken rondom de Oostermeent voor Schoon Huizen. Een enorm grote opschoonactie in het kader van de landelijke Opschoondag. Een enorme hoop zwerfafval werd verzameld.

 

Overal zag je gele hesjes door de bosjes lopen en met volle vuilniszakken kwamen de deelnemers weer samen in het Bad Vilbelpark. Wethouder Pas bedankte de kinderen voor hun inzet; “We zijn allemaal verantwoordelijk voor het schoonhouden van onze woonomgeving. En wat is er leuker dan dat samen te doen?”

Flessen, blikjes, tot zelfs een kapotte stoel. De kinderen verbaasden zich over de rotzooi die wordt gedumpt in de buurt.

Leden van de sportvisacademie en de Hengelsportvereniging hielpen ook een  handje mee en gooide dit keer een netje uit met een ander doel. Het schoonmaken van de sloten en singels.

Voor alle kinderen was er een rugtasje met wat lekker te eten en drinken voor onderweg en een mooie button. De papiertjes gingen uiteraard in de prullenbak.

De kinderen van de Dr. Maria Montesorischool bleven nog wat langer. Zij hebben uiteindelijk al het verzamelde afval gescheiden. Toppers !

Deelnemers

Aan de opruimactie deden de volgende groepen mee: Buurtpreventievereniging (BPV) Holleblok, 2e Montessorischool, Dr. Maria Montessorischool, SG Huizermaat, Huizen Schoon, Hengelsportvereniging (HSV), Sportvisacademie en de gemeente Huizen.

 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier weer nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter