Bommetje in De Sijsjesberg

Het eind van de zomervakantie is in zicht, en dus was het er weer tijd voor: het kampioenschap bommetje in De Sijsjesberg! In vier leeftijdscategoriën gingen dappere zwemmers de strijd aan voor de mooiste sprong én het beste bommetje met hoogste “bom”. Er was ook een prijs voor originaliteit.

Bommetje Sijsjesberg Huizen

Juryleden Stijn Honing en Roeland Meijer (beiden werkzaam bij De Sijsjeberg) gaven zelf het goede voorbeeld door verkleed een bommetje te demonstreren. Daarna was het de beurt aan zo’n 50 zwemmers in de leeftijden van 5 t/m 8, 9 t/m 12, 13 t/m 15 en 16+. In twee rondes werden er zo hoog mogelijke scores en bommetjes nagestreefd.

Bommetje Sijsjesberg Huizen

De winnende bommetjes werden berekend door de scores van twee ronden bij elkaar op te tellen en daarbij ook nog de totale hoogte die de bommetjes hebben bereikt. De winnaars op een rijtje:

  • 5 t/m 8 jaar: Isabelle van Beurden (8 jaar)
  • 9 t/m 12 jaar: Kasper de Vries (11 jaar)
  • 13 t/m 15 jaar: Remco Markesteijn (14 jaar)
  • 16+: Mark Campbell (50 jaar)

De winnaar van de originaliteitsprijs is Steijn vd Pil (14), met Sam Heijnen (16) als runner-up.

Volgend jaar is de tiende editie van het kampioenschap. Doe jij dan mee? De organisatie liet alvast doorschemeren dat dit misschien wel een editie in kostuum wordt!

Eerst even inspringen
Bommetje Sijsjesberg Huizen
Jury geeft het voorbeeld
Winnaar Kasper de Vries (11 jaar)
Bommetje Sijsjesberg Huizen
Originaliteitswinnaar Steijn vd Pil (14)
Bommetje Sijsjesberg Huizen
Runner-up Sam Heijnen (16)
De jury is druk aan het rekenen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

kouwer installatietechniek


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter