Derde Santarun gaat weer van startJe kan je weer inschrijven voor de jaarlijkse Santarun, de ludieke kerstmannenloop door het Oude dorp. De voorbereidingen voor de derde Santa Run in Huizen zijn inmiddels in volle gang. Winkelende Huizers lopen zaterdagmiddag 16 december een goede kans opeens verrast te worden door een grote groep kerstmannen die twee rondjes door het Oude dorp van Huizen rennen. Het initiatief voor deze ludieke run  komt van Rotaryclub Huizen. 

De start van de Santa Run 2017 is 14.00 uur. Vetrekpunt is net als vorig jaar café Het Wapen van Huizen. De opbrengst van deze actie gaat naar Kledingbank Kids en De Zonnebloem. Dit jaar kregen 320 ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn uit Huizen en omstreken een dagje varen aangeboden met de Zonnebloemboot. Rotarians en hun partners vormden het merendeel van de bemanning. 

De route van de Santa Run spreekt dit jaar zeker tot de verbeelding: deelnemers beginnen bij Café Het Wapen van Huizen om daarna een route te lopen die dwars door het dorp voert. Belangrijkste sponsor van het evenement is de Ondernemersvereniging ’t Hart van Huizen en ook het Wapen van Huizen draagt uiteraard weer zijn steentje bij. De ondernemersvereniging stelt voor de deelnemers ook nog een aantal leuke prijzen ter beschikking.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd is het motto ook dit jaar weer. Rennen mag, maar gewoon lopen kan en mag uiteraard ook. Meelopen met een klas, een team of een groep kennissen maakt het extra gezellig. Wil je meedoen, dan kun je je opgeven bij Sharon Manassen 06 – 26802149. Inschrijven kan ook via de website http://huizen.rotarysantarun.nl/. Het inschrijfgeld, de bijdrage voor het goede doel, is 12,50 euro, Kinderen en groepen krijgen korting. Voor dat geld krijg je een Kerstmanpak en loop je mee met een uniek evenement. Voor alle deelnemers is er na afloop een medaille. Na afloop van de loop kunnen deelnemers op de parkeerplaats bij het Wapen van Huizen nog even napraten met een hapje en een drankje.

De Rotaryclub organiseert deze Santa Run weer in overleg met de gemeente Huizen en een groot aantal vrijwilligers. Rotaryclub Huizen is onderdeel van Rotary, een internationale serviceclub met wereldwijd 1.6 miljoen leden. Zij zetten zich in voor allerlei maatschappelijke doelen. In Nederland zijn meer dan 20.000 mensen betrokken bij dit netwerk. Rotary is onder andere de organisatie achter de actie “Help polio de wereld uit”, doet veel in ontwikkelingslanden aan water, medische  en scholingsprojecten. Rotary is een van de clubs achter de shelterboxen die wereldwijd ingezet worden in noodgebieden. Op lokaal gebied zet Rotary zich vooral in voor kinderen en gezondheid, maar is ook veelal betrokken bij lokale voedselbanken en individuele hulp aan de mensen die het nodig hebben in onze maatschappij.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

archieffoto Dolf van Stijgeren

 

 

 

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter