Welk kopje hadden jullie thuis ?

Huizer Museum Rijen met kopjes van Potterie de Driehoek zijn vanaf morgen te bezichtigen in het Huizer museum. Vanmiddag werd de nieuwe tentoonstelling “Theepotterij” geopend. De historie van de Huizer Potterie is hier terug te vinden samen een groot deel van de collectie welke ooit in Huizen is geproduceerd.  Cor van Tricht wijst één van de ontwerpen van zijn hand aan. De Huizer kunstschilder was in zijn vroegere jaren werkzaam bij Potterie de Driehoek als ontwerper. Zelfs de ontwerptekeningen zijn tentoongesteld in het museum. Zaterdag de 10e wordt om 14.30 uur een lezing gegeven door de gastconservatoren en collectioneurs Thea en Eef de Hilster. Indrukwekkend is hun kennis over de Potterie de Driehoek en de door hun verzamelde collectie aardewerk.

Naast deze prachtige collectie gaat de aandacht tijdens deze tentoonstelling ook uit naar de kunst van het thee maken…en de rijke geschiedenis over thee. Theeproever Karel Thieme neemt ons tijdens de opening van de tentoonstelling mee in de wereld van de thee. 99% van thee bestaat uit water….. en daar begint het gedonder al. Tot groot vermaak vertelt hij over het ontstaan van thee en hoe wij daar tegenwoordig met tientallen soorten smaakjes en zakjes mee om gaan in tegenstelling tot de subtiele wijze waarop men dit in China doet. Een prachtig verhaal dat ik iedereen kan aanraden. 11 februari om 14:30 geeft hij een lezing in het museum. Een must voor de echte thee-liefhebbers.

Gedurende de tentoonstelling “Theepotterij in het Huizer Museum” is er van alles te zien en te beleven. Ook voor kinderen op woensdagmiddag Kijk voor het hele programma en de openingstijden op de website van het museum.

Blijf op Huizer Hoogte !

Op Huizerhoogte is de opvolger van OogopHuizen. Een andere naam, een nieuw logo, maar dezelfde berichten en mooie foto’s die u van ons gewend bent. We nodigen u graag uit verder te kijken op onze vernieuwde website met nog meer foto’s en leuke tips uit Huizen. Volg ons op onze nieuwe Facebookpagina en mis niets uit ons dorp.

fotografie: Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter