Huizer wint poëzievertaalwedstrijd

Van links naar rechts: Wim Dashorst, Willibrord Ruigrok, Joan de Zwart-Bloch en Arie Sonneveld

Een waar prijzenfeest in De Boerderij vanavond! Daar werden tijdens het kunst- en cultuurcafé zowel de winnaar van de poëzievertaalwedstrijd 2018 bekendgemaakt als de Kunst- & Cultuuraward Huizen uitgereikt. De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Joan de Zwart-Bloch van Blaricum, de kunststad van het jaar 2018. De avond werd gepresenteerd door Maartje van Weegen.

Winnaar Wim Dashorst draagt zijn vertaling voor

Vlaamse inzenders

De poëzievertaalwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, maar wie denkt dat dit betekent dat er alleen lokale inzenders zijn vergist zich stevig. Van de 28 inzendingen kwamen er maar liefst 3 uit Vlaanderen! Maar net als vorig jaar is de winnaar een Huizer: Wim Dashorst, die de prijs vorig jaar ook al in de wacht sleepte. Hij ging naar huis met een mooi schilderij van Huizer botters op het Gooimeer. Nummer twee werd Willibrord Ruigrok uit Hilversum en nummer drie Arie Sonneveld uit Dieren.

Lege plekken voor juryleden Henk Aertsen, Roxane van Iperen en Petra Kos

Kunst- & Cultuuraward

Voor het eerst werd de Kunst- & Cultuuraward Huizen uitgereikt. Deze prijs is een vervolg op de Huizer Kunst- & Cultuurprijzen, die voorheen door de gemeente werden georganiseerd met de Stichting Kunst en Cultuur. Deze stichting heeft het nu op zichzelf genomen om de prijs uit te reiken. En de winnaar van de bronzen trofee is Simone Stawicki, volgens het juryrapport “een toonaangevend kunstenaar”.

Joan de Zwart-Bloch met winnares Simone Stawicki

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter