Mooi natuurfenomeen

Een mooi natuurfenomeen op het strand vandaag. De vloedlijn aan de Zomerkade lag vol met duizenden ijsballen. De ballen vormen zich door een combinatie van temperatuur, stroming en wind. Een bijzonder iets om te zien…..


Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Frans R. Bianchi
  13 december 2017 op 21:45

  A quite rare environmental process form snowballs and icy spheres which are observed on the beach along the shore of a fresh water lake in Huizen the Netherlands. Small pieces of ice form, are rolled by wind and water, and end up as snowballs.

 • Reageer
  Frans R. Bianchi
  15 december 2017 op 14:14

  ‘De vloedlijn aan de Zomerkade’?>>. Er bestaat sinds de Afsluitdijk geen getijde in het IJsselmeer en dus ook niet in de randmeren. Wat betreft waterstand hebben we wel te maken met winterpeil en zomer peil. Door overheersende windrichting kan het water worden opgestuwd of weggeblazen waardoor je eventueel een hoogwater- of laagwaterlijn bijvoorbeeld aan de stranden van Huizen kan waarnemen. Dit is dus iets anders dan getijde werking en hier dus zeker geen eb- of vloedlijn.

 • Laat een reactie achter