Hoe fotografeert Huizen

Wellicht de laatste dagen met zoveel blaadjes aan de bomen. Daniël de Ronde maakte deze mooie herfstopname bij de Tafelbergheide. Ook een kleurige herfstplaat van Alfons de Keijzer met een mooi doorkijkje. Wat heeft Huizen toch mooie plekjes. Een mooi voorbeeld van de zogenaamde Indian Summer waarbij alle bomen oranje-geel kleuren.

Manuel Pohan maakte dit uitzicht op de verlichte kalkovens. Helaas is er nog wel wat bewegingsonscherpte zichtbaar. Een goed statief en een afstandbediening, of de zelfontspanner gebruiken, neemt de laatste trillingen weg bij zo’n lange sluitertijdopname.

Als laatste een foto van het “blauwe uurtje” boven de Oostermeent van Ellen Teeuwissen. Ook hier weer een kleine tip. Ook hier zie je wat bewegingsonscherpte dus probeer ook met een statiefje te werken of een rijstzak op de brugleuning, zodat je camera mooi stabiel ligt. Door de zelfontspanner te gebruiken laat je de camera niet per ongeluk bewegen tijdens het afdrukken.

De mooiste inzending van 2017

Nog een paar weken en dan is het jaar voorbij. We hebben al veel mooie inzendingen voorbij zien komen van de veelal hobbyfotografen uit Huizen. In januari maken we een selectie van de mooiste foto’s met een vakjury. Daarna mogen de lezers kiezen.  De winnaar gaat een dag mee de fotostudio in. Hier kun je van alles uitproberen met de aanwezige studioflitsers en lichtvormers. Van highspeed fotografie in een aquarium tot bijvoorbeeld het maken van mooie portretten.

Jouw foto ook hier ?

Heb je een goede camera en houd jij je ook graag bezig met fotografie ? Daag je zelf uit en maak een mooie foto in Huizen en stuur deze in. Wellicht plaatsen we jouw foto hier. We stellen wel wat voorwaarden aan de inzendingen…

  • je hebt de foto zelf genomen
  • je hebt je foto uiteraard gemaakt in de gemeente Huizen.
  • één inzending per keer
  • je foto is horizontaal genomen (dus geen portretstand)
  • afmetingen minimaal 1024 lange zijde en rond de 700 kb
  • netjes afgewerkt oftewel een passende scherpte, denk aan ruis en compositie.Wat doen we met jouw foto ?
    Deze plaatsen we éénmalig op OpHuizerhoogte. Verder niets. Jij behoudt te allen tijde de auteursrechten. Daar hechten we namelijk zelf ook veel waarde aan.

 

Je kan je foto inzenden naar ophuizerhoogte@gmail.com

 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter