Een ontdekkingstocht naar het Huizer landschap

Het landschap waar het dorp Huizen ligt heeft zijn specifieke kenmerken: verschillen in hoogteligging en grondsoorten en grondgebruik. Maar hoe is dat landschap eigenlijk ontstaan? Welke geologische processen hebben daarachter gezeten? En hoe is de mens dat gebied agrarisch gaan inrichten en gebruiken? Waarom eigenlijk op die manier? En een interessante vraag is natuurlijk: is dat verleden in het hedendaagse landschap nog herkenbaar in de dorpsvorm, de benaming en bebouwing? Kortom, een zoek- en ontdekkingstocht naar de eigen woonomgeving!
Onze oud-dorpsgenoot Drs. Kees Boerhout komt hier dinsdag 21  november over vertellen in de Brassershoeve, Waterstraat 2. De avond wordt georganiseerd door de Historische Kring Huizen en begint om 20.00 uur. De entree is € 2,50. Leden hebben gratis toegang. Leden en niet-leden wordt dringend verzocht om zich aan te melden om verzekerd te zijn van een plaats. Bij voorkeur via info@historischekringhuizen.nl of tel. nr. 035 5260580.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto Inge Jansen Boerderij Koningin Julianastraat – Huizen (2015)

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter