Sint komt naar Huizen

Zaterdag 18 november komt de Sint weer aan in Huizen! Om ongeveer 15:15 vaart hij de haven bij het Nautisch Kwartier binnen, en om 15:30 wordt de Sint met zijn pieten welkom geheten door waarnemend burgemeester Fons Hertog. Daarna kiest een jury de leukst aangeklede kinderen uit, en die varen samen met de Sint naar de botterwerf en krijgen een mooie prijs! Lees er meer over op sintinhuizen.nl.

Programma Zaterdag 18 november Nautisch Kwartier

15.00 uur Start feestelijkheden met optreden dansgroep.
15.15 uur Sint en Pieten varen de haven binnen met ‘Pakjesboot 15’.
15.30 uur Sint wordt verwelkomd door waarnemend burgemeester Fons Hertog van Huizen en Tim Wismeijer namens het Nautisch Kwartier
15.45 uur Sint en Hoofdpiet maken rondgang langs kinderen. Er wordt door een jury gekeken naar 25 leukst aangeklede kinderen. Intussen speelt het Pietenorkest.
16.15 uur Sint en Pieten varen naar de Botterwerf met de 25 leukst verklede kinderen en hun familie. De kinderen worden toegesproken door de sint en krijgen een prijs.
17.15 uur Sint en Hoofdpiet gaan naar het hotel om uit te rusten en te slapen.

Pepernotenbakken bij CornelisZ Nautisch Kwartier

Aanvang 14.00 uur. Papa’s en mama’s moeten aanwezig zijn. Deelname is gratis. Opgeven via mail.

Sinterklaasintocht Oude Raadhuisplein – vrijdagavond 24 november

Vanaf 18.00 uur zijn de kinderen welkom op het Oude Raadhuisplein, waar Sinterklaasliedjes gezongen kunnen worden onder begeleiding van Muziekvereniging Het Gooi uit Bussum. Op het plein wordt er gezorgd voor warme chocolademelk. Rond 18.30 uur komt Sinterklaas aan op het plein, waarna aansluitend de lampionnenoptocht begint door het Oude Dorp. We vragen de kinderen te komen met hun eigen lampionnetje. Na de optocht wordt er voorgelezen uit het voorleesboek van Sinterklaas en zingen we nog enkele liedjes voor Sinterklaas en zijn Pieten.

Sinterklaas in de Oostermeent

Op Zaterdag 25 november komt Sinterklaas weer naar winkelcentrum Oostermeent. Vanaf 14.00 uur word het al gezellig, muziek, pony rijden en met elkaar zingen. Rond 15.00 uur meert zijn boot af in de haven van het winkelcentrum. Aan boord natuurlijk een hoop Pieten maar ook zijn er al een heel stel in het winkelcentrum. Er komt zelfs een Pietenband die gezellige meezingers laat horen. Dit jaar zijn er ook een aantal pony’s waar je op mag rijden! Zodra Sinterklaas zijn boot heeft aangelegd loopt hij naar het plein waar een grote tent staat en waar hij samen met jullie een gezellig feestje gaat bouwen met de bekende Kidz DJ! Rond 17.00 uur is het feest weer afgelopen. De toegang is natuurlijk gratis! Neem gerust je vriendjes mee voor een gezellige middag.

Sinterklaas in het Oude Dorp – zaterdag 2 december

Van 11.00 – 15.00 uur komt Sinterklaas in Het Oude Dorp. Diverse activiteiten in het Oude Dorp, in samenwerking met Hart van Huizen en de zaterdagmarkt.
Er lopen allerlei Pieten in het dorp, waaronder een heuse DJ-Piet. Tevens is er weer het Pietenrad, waar kindjes aan het rad kunnen draaien voor een cadeautje. Er worden ballonnen uitgedeeld en de kinderen kunnen zich uitleven als ‘springpietjes’ op het springkussen bij de Oude Kerk.

Vanaf 14.30 uur is er de prijsuitreiking van het Pieten letterspel.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Sinterklaas is aangemeerd in Huizen - OpHuizerhoogte.nl
    18 november 2017 op 19:08

    […] blijft natuurlijk nog even in Huizen. Wil je weten waar je hem kunt vinden? Bekijk dan hier het overzicht van zijn […]

  • Laat een reactie achter