Laatste grenspaal onthuld


Vanochtend hebben de wethouders Anne-Marie Kennis uit Blaricum en Gerrit Pas uit Huizen de laatste grenspaal onthuld. De grenspalen hebben altijd in een depot in Blaricum gelegen. De grenspaal staat achter de kinderboerderij De Warande en natuurlijk precies op de plek waar de grens is. Op de paal staat aan de ene kant een B van Blaricum en aan de andere kant een H van Huizen

De grenspalen werden rond de jaren twintig geplaatst. In de jaren zeventig waren  de palen verwijderd in verband met het bouwen van de Oostermeent. De grenspalen lagen sindsdien opgeslagen in de Blaricumse gemeentewerf. Voor het herplaatsen van de grenspalen zijn diverse plekken gezocht en vandaag werd de laatste onthuld.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter