Regenboogvlaggen

11 oktober is het Coming Out Day. Op deze dag worden door het hele land activiteiten georganiseerd om de acceptatie van homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenders te bevorderen. Om deze boodschap kracht bij te zetten worden op veel plaatsen in het land op die dag regenboogvlaggen gehesen. Ook in Huizen wappert de vlag!

Vanmorgen werd door raadsleden van GroenLinks en de PvdA, in aanwezigheid van een aantal betrokken inwoners, de vlag gehesen. Het hijsen van deze vlag past niet in het vlaggenprotocol van de gemeente, en daarom is er een paal voor burgerinitiatieven aangewezen door het gemeentebestuur. Dit na een motie van de gemeenteraad, zodat er ruimte is voor het hijsen van dit soort vlaggen.

Niet alleen voor het gemeentehuis wappert de kleurige vlag. Ook voor het politiebureau is de regenboogvlag gehesen. Met het ophangen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis of andere opvallende plaatsen in de gemeente wordt het signaal afgegeven dat iedereen, ook LHBT’ers , zichzelf moeten kunnen zijn.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Rikkie Plugboer
    2 november 2017 op 14:08

    Er mist een kleur! De regenboog heeft 7 kleuren, Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw, Indigo, Violet. Toch een beetje voorbehoud?

  • Laat een reactie achter