Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

Verkiezingen Provinciale Staten

Vandaag mogen we weer stemmen! Deze verkiezingen worden de leden van de Provinciale Staten van Noord-Holland en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gekozen. De Provincie gaat onder andere over openbaar vervoer en natuur, het Waterschap beheert het water en de dijken.

Provinciale Staten

De mensen in Provinciale Staten worden direct door inwoners gekozen. Indirect stem je ook voor de Eerste Kamer. Kortom: 2 stemmen voor de ‘prijs’ van 1! Provinciale Staten zijn het algemeen bestuur van de provincie. In Noord-Holland bestaan Provinciale Staten uit 55 leden, verdeeld over 11 politieke partijen. De provincie bepaalt in hoofdlijnen of steden en dorpen kunnen uitbreiden en waar bedrijventerreinen en kantorenparken mogen worden aangelegd. Meer over de taken van de provincie lees je hier.

Verkiezingen Provinciale Staten

Waterschap

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zorgt voor veilige dijken en voor schoon en voldoende water. Ook nemen zij maatregelen tegen overlast door hoosbuien of langdurige droogte als gevolg van de klimaatverandering. Via de waterschapsbelasting betalen wij als inwoners hieraan mee. Daarom heb je ook invloed op de samenstelling van het Algemeen Bestuur van het waterschap via de verkiezingen van vandaag. Meer informatie over de taken van het waterschap lees je hier.

Verkiezingen Provinciale Staten

Ga stemmen!

Het recht om te stemmen is de basis van onze vrijheid en democratie. Dankzij dit recht mag iedereen een mening hebben én geven. Door te stemmen oefen je invloed uit op de wijze waarop de provincie wordt bestuurd. Wil je meer weten over de verkiezingen of weet je nog niet wat je gaat stemmen? Kijk dan op de site van de gemeente Huizen.

Verkiezingen Provinciale Staten

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Larisa Landré

foodtruckfestival huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter