Driftweg bijna klaar

Eindelijk zijn de werkzaamheden aan de Driftweg en de Botterstraat bijna klaar! Het voelt alsof de gemeente wel een jaar bezig is geweest met het herinrichten van deze straten. In februari werden de eerste voorbereidende werkzaamheden naast de rotonde Driftweg/Bestevaer uitgevoerd. Daarna volgde vele maanden werk aan de weg, in vier delen. Deze week werd de laatste hand aan de nieuwe weg gelegd! Vanaf het einde van de middag zijn de straten weer open.

Doel van de werkzaamheden is om de buurt klimaatbestendig te maken. De capaciteit van de riolering is vergroot, er is een apart regenwaterriool aangelegd, er is een droge sloot langs de Bestevaer aangelegd en een enorme ondergrondse waterberging van 140.000 liter water in de groenstrook langs de Baanbergenweg. Al met al moet het zorgen dat de bewoners van deze straten voortaan geen natte voeten meer krijgen tijdens flinke regenbuien.

De straat is ook veiliger ingericht voor fietsers, door brede fietssuggestiestroken. Net als op de Delta moet dit tot effect hebben dat auto’s netjes achter fietsers blijven wachten als er weinig ruimte is om te passeren. De bocht Botterstraat/Magdaleenweg/Driftweg heeft een kleine vluchtheuvel gekregen, zodat auto’s ontmoedigd worden om te hard door de bocht te rijden.

Een flinke operatie dus; hopelijk kan de weg er nu weer decennia tegenaan!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter