Havenfestival in de regen…

Het weer werkte vandaag niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Ondanks de aanhoudende regen en lage temperatuur, lieten toch behoorlijk veel bezoekers zich verleiden vandaag het Havenfestival te bezoeken in de haven van Huizen.

En er was veel te doen voor die bezoekers! Naast de klassieke braderie was er een oude ambachtenmarkt met kinderspelen rond de Botterwerf en waren er palingrookdemonstraties. Verder kon men terecht in de Botterwerf tijdens het open huis, op de Road en Vlootshow van de Koninklijke Marine en waren er klassieke schepen te bekijken in de haven en het kolkje. Wie zeebenen heeft kon een kijkje nemen op de Zr. Ms. Gouwe van de marine, op de reddingsboot Johanna Louisa en de zeilklipper RWS of meevaren op een van de botters. Echte avonturiers konden een helikoptertocht maken en voor de geïnteresseerden was de waterzuivering open voor publiek. En alsof dat nog niet genoeg was, kon je de hele dag genieten van klederdrachtgroepen en shantykoren.

Bekijk hieronder een impressie.

Kunstmarkt

Vanaf het E-motion Festival kon je rondrijden in een elektrische bus

Optimistjes, de Zr. Mr. Gouwe en een helikopter

Elektrische motoren

Op de Zr. Ms. Gouwe van de Marine

Klederdrachtgroepen moesten schuilen voor de regen terwijl ze wachtten op hun beurt

Botters nabij de Botterwerf

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré en Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter