Open Botterdag op Botterwerf

Open Botterdag Botterwerf Huizen

Twee keer per jaar kun je op de Botterwerf terecht voor de open dagen van de Huizer Botters. Afgelopen zaterdag konden bezoekers tijdens de eerste Open Botterdag van het jaar meevaren op een botter, een kijkje nemen op de werf en kennismaken met de jeugdafdeling, “De Bramzijgers”. Het weer zat mee en de werf mocht dan ook rekenen op flinke belangstelling!

Open Botterdag Botterwerf Huizen

Restauratie

Op de helling ligt de HZ1, die in februari deels gerestaureerd terugkwam uit Spakenburg. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het nieuwe dek zodat de botter straks weer een hele tijd mee kan. Een stukje verderop werden zaterdag dikke planken gezaagd van o.a. grote eiken die door de gemeente Huizen zijn geschonken. Deze planken worden gebruikt voor het onderhoud van de botters.

Open Botterdag Botterwerf Huizen

Bottertocht

Meevaren kon tegen inwisseling van heuse Huizer Duiten. Een Huizer Duit is € 2,50 waard en was ter plekke te koop. Voor 3 Duiten konden volwassenen mee met een tocht over het Gooimeer. Kinderen betaalden 2 duiten. Deze open dag gemist? Niet getreurd. 22 juni is de Huizer Havendag en naar alle waarschijnlijkheid is in september de volgende Open Botterdag.

Open Botterdag Botterwerf Huizen
Open Botterdag Botterwerf Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter