Huizerdag; wat is er allemaal te doen ?

huizerdagHet is bijna Huizerdag. Hier nog even overzichtelijk op een rijtje wat er allemaal te beleven valt.

Vrijdagavond; Het voorproefje

Lekkere drankjes, hapjes, muziek en een trendy modeshow staan garant voor een gezellige avond op het Oude Raadhuisplein in ‘t Hart van Huizen en zal verzorgd worden door o.a. de Steenen Camer, Het Huizer Kaas-Gilde en keurslager Joost van der Veen.
Voor de kinderen is er net als vorig jaar een heuse kindercocktailbar.

Ook dit jaar is er weer de modeshow. Diverse winkeliers vertonen hier hun nieuwe collectie kleding en accessoires.

18:30 kindercocktailbar
18:30 proeverij van wijnen, kazen en hapjes
18:30 Coverband
19:00 Modeshow
19:30 Dance Point
19:45 Gieske
20:00 Modeshow
20:30 Coverband
21:00 Modeshow
21:30 Gieske
21:45 Coverband
22:30 einde

Huizernacht

Voor de Huizernacht kun je terecht bij O’Donder met livemuziek van 18:00 tot 23:00 uur en zijn er vanaf 21:00 uur disco&soul classics te beluisteren van DJ Ilja Santana in Het Wapen. Ook in Irish Pub Holy Moly is het Huizernacht van 23:00 tot 04:00 uur.

Zaterdag; Huizerdag

De altijd gezellige Huizerdag 2017 zal a.s. zaterdag op Plein 2000 vanaf 12:00 door SportCity Huizen sportief en feestelijk officieel afgetrapt worden door middel van een spectaculaire recordpoging Zumba dansen inclusief SH’BAM warming up! Lijkt het jou ook leuk om met zoveel mogelijk vrolijke gezichten (jong/oud, iedereen is welkom en kan meedoen!!) een officieus record Zumba dansen neer te zetten? Kom dan onder enthousiaste leiding van top instructeurs bewegen op heerlijk opzwepende muziek. Er zal ook een loterij plaatsvinden waarbij ontzettend veel mooie prijzen te winnen zijn, waaronder 1 jaar gratis sporten.

Daarna vindt de aftrap plaats van de Nationale Sportweek. Het Sportplatform zal de hele dag op Plein 2000 aanwezig zijn en diverse sporten vertonen.

Op het podium van Plein 2000 zal vanaf 13:00 uur  Battle of the Bands plaatsvinden. Diverse bandjes zullen met elkaar een muziekale strijd aangaan onder toeziend oog van een jury.

De braderie rondom het Oude dorp staat dan al feestelijk klaar voor het publiek. Diverse oud Hollandse kinderattracties zullen verdeeld over het Oude Raadhuisplein staan waar kinderen naar hartelust zich kunnen uitleven.

Vanaf het podium zal Kent Hanson een muziekprogramma presenteren met diverse bands en optredens.

Op de Naarderstraat draait de kermis dan al op volle toeren. Vanaf woensdag 6 september t/m zaterdag 9 september zal de kermis weer met leuke attracties voor jong en oud staan.

Monumentendag

De Open Monumentendag valt in Huizen ook dit jaar samen met de Huizerdag. Het interieur van de kerk is te bezichtigen en gidsen staan klaar om u te vertellen over het rijke verleden de kerk. De toren is vanwege de veiligheid beperkt toegankelijk. De kerk en de toren zijn geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Open dag Brandweer

Op de binnenplaats van het politiebureau en de brandweerkazerne wordt de open dag van de brandweer gegeven waarbij dit jaar ook de KNRM, Forensische opsporing en Verkeersongevallenanayse van de politie een kijkje achter de schermen geven.

Plein 2000

Als om 17:00 uur de activiteiten op het Oude Dorp zijn afgelopen, verplaats het evenement zich naar het Plein 2000 voor het avondprogramma. DJ Charles treedt hier op en zal gevolgd worden door de Pefect Showband. Deze feestelijke coverband speelt drie sessies op de avond.

Programma Huizerdag 9 september:

Oude Raadhuisplein:

11:00 start programma Oude Raadhuisplein
11:15 Poopy Jazz. NAYV
12:30 Rox van Driel
13:30 Eva sur Seine
14:45 Dideon Calis
16:00 Tamara Maria en Maurice Rugebregt

Plein 2000:

12:00 Opening Huizerdag
12:10 Recordpoging Zumbadansen
12:50 Opening Nationale Sportweek
13:00 Stage 6
14:00 Reload live band
15:00 TesHombres
16:00 Match
17:00 Uitslag ‘Battle of coverbands’

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Olga Dol
    6 september 2017 op 20:25

    Het zou leuk zijn als jullie ook vermelding maken over het Havenfestival.
    Met name de Kunstmarkt zal dit jaar erg leuk zijn. Met een Place du Tetre waar de kunstenaars zullen staan schilderen en hun werk tonen.

  • Laat een reactie achter