Wie helpt mee met de Taxus ?

taxusDe gemeente zoekt vrijwilligers om volgende week te helpen met het verzamelen van taxussnoeisel van de tweeënhalve kilometer lange taxus haag op de Nieuwe begraafplaats aan de Naarderstraat.

Het taxussnoeisel wordt door de gemeente ingezameld voor de stichting Taxus voor Hoop. Van het snoeisel kunnen medicijnen tegen kanker worden gemaakt. Het snoeisel van de heggen op de begraafplaats zijn goed voor zeker 50 behandelingen. Daarnaast doneert de gemeente ook nog 30 euro per kubieke meter snoeisel aan de stichting Jong Viore. Deze stichting organiseert activiteiten voor jonge mensen die lijden aan kanker of dit hebben gehad.

Helpen met inzamelen

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus worden de heggen gesnoeid en wordt het snoeisel opgevangen op doeken. Omdat het veel werk is dit snoeisel te verzamelen vraagt men de hulp van vrijwilligers. Er wordt gesnoeid van 09.00-12.00 en 13.00-16.00 uur.

Wil je meehelpen ? Geef je dan voor donderdag 10 augustus op door een mailtje te sturen aan p.corbeel@huizen.nl met daarbij de tijd dat je kunt helpen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter