Bijzondere bootjes

Gisteren meerde de Zr. Ms. Gouwe aan in de werkhaven van Huizen. Het A878 nummer laat al zien dat het een schip is van onze Marine….alhoewel, in dit geval een sleepboot. Een “boot” die we niet alle dagen in Huizen zien binnenvaren.

marineDe sleepboot werd in 1997 bij de Marine in dienst gesteld en wordt gebruikt om de grotere schepen van de marine binnen te brengen en diverse andere sleepklussen in Den Helder. Met ruim 1600 PK is dat vast geen probleem.

Of de Gouwe al vast naar Huizen is gekomen voor een voorverkenning voor het havenfestival weten we niet. Wat we wel weten is dat de Marine groot uitpakt tijdens het havenfestival op 16 september.
Een evenement dat je niet over mag slaan.

 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Vincent Snoek

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter