De Koningsspelen

Koningsspelen

Iedere laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag worden de Koningsspelen gehouden. Een nationale sportdag met Koningsontbijt waar bijna alle basisschoolleerlingen aan mee doen. Ook in Huizen zijn honderden basisschoolleerlingen aanwezig op de sportvelden voor de leukste spellen en een gezond ontbijtje. Bij SV Huizen en Zuidvogels troffen we de leerlingen van maar liefst vier basisscholen. En ook elders in Huizen waren de sportvelden druk bezet.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. De organisatie wil met de Koningsspelen bijdragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

“Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. Het gezamenlijke Koningsontbijt en Koningssportdag vinden plaats om aan alle kinderen én hun ouders de boodschap mee te geven dat samen goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid. Bij de samenstelling van het gezamenlijke Koningsontbijt kiezen wij voor een gevarieerde balans tussen gezonde ontbijtproducten en producten die passen bij een lekker en feestelijk ontbijt voor de Koningsspelen. De kinderen moeten hiermee genoeg energie krijgen voor het sportieve deel van de Koningsspelen.
De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.
De organisatie van de Koningsspelen vraagt van gemeenten een ondersteunende rol. De Koningssportdag wil duidelijk maken dat elk kind elke dag minimaal één uur actief moet bewegen om gezond te blijven.”

Koningsspelen

foto’s Inge Jansen

Blijf op Huizer hoogte

Wil je ook weten wat er in Huizen gebeurt en allemaal te doen is ? Op het fotoblog OpHuizerhoogte vind je iedere dag nieuwe foto’s uit het dorp of lees je de laatste nieuwtjes. Alle evenementen, klein en groot vind je op onze evenementenagenda. Wil je ook op Huizer hoogte blijven ? Volg ons dan op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter