Matthäus Passion kaarten bestellen

Matthaus passion

12 april is de Oude Kerk in Huizen weer het middelpunt voor de Matthäus Passion. En er zijn nog kaarten te bestellen. De Matthäus Passion is een oratorium. Een oratorium vertelt net als een opera een omvangrijk verhaal maar zonder decors, kostuums en ensceneringen. Een verteller houdt de rode draad van het verhaal vast. Bij de Matthaus Passion is dat de evangelist.
Johann Sebastian Bach
De Matthäus Passion werd gecomponeerd door Johan Sebastian Bach, die leefde van 1685 tot 1750. Hij wordt beschouwd als één van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek.
De Matthäus Passion vertelt het lijdensverhaal van Jezus. Het omvat de laatste drie dagen van zijn leven; het begint bij het laatste Avondmaal en eindigt na de graflegging. De tekst van dit muzikale meesterwerk komt uit het evangelie van Matthäus. De teksten worden afgewisseld met koralen (kerkliederen uit de tijd van Bach), aria’s en koorstukken. Het oratorium is gedateerd rond 1728, maar spreekt ook vandaag nog steeds jong en oud aan.

een kijkje tijdens de repetitie in de Oude Kerk

In Huizen wordt de Matthaus Passion uitgevoerd door COV Excelsior samen met COV Gorkum, de christelijke oratoriumvereniging uit Gorinchem. Het geheel staat onder leiding van Toon de Graaf.In Huizen wordt de Matthaus Passion uitgevoerd door COV Excelsior samen met COV Gorkum, de christelijke oratoriumvereniging uit Gorinchem. Het geheel staat onder leiding van Toon de Graaf.

Kaarten zijn HIER te bestellen.

Blijf op Huizer hoogte

Op Huizer hoogte is het leukste fotoblog van Huizen. Hier zie je iedere dag weer nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes en activiteiten op de evenementen agenda.
Wij brengen Huizen van A tot Z in beeld. Wil je ook op Huizer hoogte blijven ? Volg ons dan op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter