Huizer grillworstverkiezing in het Huizer Café

Vanavond werd in het Huizer Café de eerste verkiezing gehouden voor de beste Huizer grillworst. De kleinste slagerij van Huizen, De Kroonburger van Jan van de Roest sleepte de eerste prijs in de wacht. Vier Huizer slagerijen deden mee. Keurslager van Schaik, Michel Welling de Scharrelslager, Nico Klein en De Kroonburger.  Zij stelden in het gezellige theater van toneelvereniging Ontwaakt de grillworsten ter beschikking. Het was een lastige klus voor de jury want de worsten ontliepen elkaar nauwelijks in het puntentotaal. Allemaal lekker dus !

Jan van der Roest nam vol trots de grote beker met daarop het Huizer melkmeisje in ontvangst. Uiteraard verliep de keuring in het Huizers dialect. Zoals alles tijdens het Huizer Café. Ben je hier nog nooit geweest ? Dan is het toch echt een aanrader. Een soort RTL Late Night maar dan in het Huizer dialect. Initiatiefnemer Bert Schaap hoopt er een terugkerend evenement van te maken waar aan alle Huizer slagers mee doen.

Huizer Café

Je zouwen ‘t haast denken mar de naam “Huizer café” betekert echt nijt dat ‘t ’n kroeg is. ’t Is een neutig samenwezen ónger ’t genot van een bakkie of een kómmetjen thee óm ’t Huizers in stangd te houwen en oëk uit te dragen naer buiten too. 25 april is weer het volgende Huizer Café in het theater van toneelvereniging Ontwaakt aan de Bakboord. Toegang is gratis !

Blijf op Huizer hoogte

Wil je ook weten wat er allemaal in Huizen gebeurt ? kijk dan op OpHuizerhoogte voor iedere dag de laatste nieuwtjes en mooiste foto’s van Huizen. Volg onze Facebookpagina en blijf op Huizer hoogte.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter