Hoe fotografeert Huizen.

Ineens zag Christien Zoet het: De Sleutelmeneer die met grote stappen het snel fietsende meisje probeert in te halen… En dat met bloeiende krokussen. Misschien had een iets langere sluitertijd geholpen wat meer detail in de foto te krijgen, maar dat is altijd lastig als je ineens snel moet handelen. Heerlijk speels beeld!

Deze mooie foto van de sfinxwoningen is gemaakt door Axel en\of Chris. (afgaande op het e-mailadres.) Kijkend vanaf de steiger in het 4de kwadrant. Dit blijft een mooi “kodak” plekje in Huizen. Met een sluitertijd van 30 seconden lijken de wolken iets te bewegen wat positief is. Hoewel het niet echt ruis is maar puur door de wolken komt, zou ik als tip geven een ruis reductie over de wolken te geven.  

Deze vrolijke lente foto werd ingezonden door Petra Keultjes. De Gooise karavaan reed dit weekend weer door Huizen met ruim 70 vrachtwagens  om mensen met een handicap een mooie dag te geven.
Mooi gebruik gemaakt van het lage standpunt dat brengt diepte in de foto. Om een mooi balans te krijgen kan je de horizon volgende keer iets lager kaderen, nu wint de voorgrond wat van de achtergrond.
Huizen kenmerkt zich onder andere door de verschillende gevels door het dorp. Deze gevel van het voormalige kerkje aan de Voorbaan sprong bij Lianne van Voorst-Verhage in het oog en legde hem vast.
Hoewel het bijna nooit goed is om wat schuin te fotograferen, geeft het hier wel een leuk speels effect.

Jouw foto hier ?

Stuur ook jouw mooiste foto van Huizen in en wie weet plaatsen we deze in onze rubriek “Hoe fotografeert Huizen”

  • maximaal 1 foto per keer. Je hebt tenslotte maar één mooiste foto.
  • de foto is door jou gemaakt in Huizen
  • je foto toont een enigzins actueel beeld van Huizen
  • de afmetingen zijn minimaal 700 kb, liefst 1024 px lange zijde
  • we plaatsen alleen horizontaal genomen foto’s, dus geen portretstand
  • je foto is mooi van kwaliteit. We letten daarbij onder andere op scherpte, ruis, originaliteit, techniek en actualiteit

Wat doen we met jouw foto ?

Vinden we je foto behoren bij de mooiste inzendingen…. dan  plaatsen we deze éénmalig in de rubriek “Hoe fotografeert Huizen”. Uiteraard met naamsvermelding. Verder doen we niets met deze foto’s. Jij houdt altijd de auteursrechten, daar hechten we zelf namelijk ook veel waarde aan.

Aan het eind van het jaar kiest een vakkundige jury de mooiste inzending van 2017 en win je misschien wel een workshop studiofotografie in Fotostudio Huizen.

Je kan je foto insturen naar ophuizerhoogte@gmail.com

 

Blijf op Huizer hoogte

OpHuizerhoogte is het leukste fotoblog van Huizen. Hier zie je de mooiste foto’s en de laatste nieuwtjes. Wij brengen Huizen iedere dag van A tot Z in beeld. Wil je ook op Huizer hoogte blijven en wil je weten wat er in ’t dorp gebeurt ? Volg ons dan op onze facebookpagina en kijk met ons mee.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter