Hoe fotografeert Huizen

Een prachtig zwart-wit beeld van Henk van der Hulst gemaakt op de Tafelbergheide. Door het tegenlicht ontstaat er een soort gloeiend randje op de vacht. Mooi een passe partout toegepast om het beeld nog iets meer te laten uitspringen.

Na de stormdag was het heerlijk rustig aan de Zomerkade. Deze foto van Fons de Keijzer geeft een mooie symmetrische wolkendeken weer door de reflectie in het water. Is de witte vignetering om de foto bewust gedaan ?

De Sfinxwoningen in de avond mooi weergegeven door Manuel Pohan. Deze steiger is altijd een van de meeste fotogenieke punten in Huizen waar je vaak fotografen tegenkomt. Door de lange sluitertijd word het water helemaal vlak en krijg je mooie kleurweerspiegelingen in het water. De belichting had een heel ietsje langer gemogen.

Deze mooie zwanenfoto is gemaakt door Patricia Rave bij de aanloophaven. Door handig gebruik van het diafragma komt de zwaan “los” van de foto en word de achtergrond mooi onscherp. Er zit wel wat ruis in de achtergrond. Misschien is deze met wat nabewerking in bijvoorbeeld Lightroom nog te verbeteren. Verder een mooie plaat.

Dit zal waarschijnlijk voorlopig de laatste foto met sneeuw zijn. Deze inzending komt van Truus Terwal en laat nog even het staartje van Koning Winter zien. Het leuke van dit beeld is wanneer je het vanaf de andere zijde bekijkt. Nu is het een vrouw en aan de andere kant een botter. Als je het onderwerp iets meer naar links geplaatst zou hebben, had de vrouw iets meer “kijkruimte gehad”  dit maakt de compositie vaak iets spannender.

 

Jullie als lezers mogen aangeven welke foto in jullie ogen de mooiste is. Uit de weekwinnaars wordt aan het eind van het jaar een fotograaf gekozen die een dag in Fotostudio Huizen mag fotograferen.

Zelf een foto inzenden ?

We vinden het erg leuk zoveel inzendingen te ontvangen, maar helaas zitten er te veel foto’s bij die of niet in Huizen zijn gemaakt, waarbij de scherpte ontbreekt of die in de portretstand zijn genomen (verticaal). Deze worden helaas niet geplaatst.

Dus laat je uitdagen en ga met je camera op pad in Huizen. Zorg voor een mooie compositie, goede scherpte van het beeld en stuur je actuele foto in naar ophuizerhoogte@gmail.com.

 • 1 foto per keer
 • afmetingen het liefst rond 700 kb, lange rand ongeveer 1024 px (scheelt ons heeeeeel veel werk 😉
 • horizontaal genomen foto
 • foto is genomen in Huizen
 • je foto toont een enigszins actueel beeld.

Wat doen wij met jouw foto ? 

Deze plaatsen we éénmalig en met naamsvermelding op het webblog ophuizerhoogte.nl en de daaraan verbonden Facebook en Twittterpagina. Meer niet.
Leuk dus om als fotograaf ook een iets groter bereik in Huizen te hebben.

Uiteraard liggen de auteursrechten van je foto altijd bij jou. Daar hechten we zelf namelijk ook veel waarde aan.

 

Voor Jou Uitgezocht

6 Reacties

 • Reageer
  Pim de Keijzer
  27 februari 2017 op 01:42

  Ik stem op foto nummer 2 van ALFotografie

 • Reageer
  patricia
  27 februari 2017 op 17:32

  juist de ruis er een beetje ingelaten, kan geen kwaad leek mij ,anders wordt de foto een beetje te “glad” en vind dat niet mooi !

 • Reageer
  Wilma
  27 februari 2017 op 18:05

  Ik stem op foto nr. 4
  De zwaan … Prachtige foto
  Van Patricia rave

 • Reageer
  Kitty de koter
  27 februari 2017 op 18:59

  Ik stem op foto 4 van patricia rave
  Foto van de zwaan !!!

 • Reageer
  stephanie Bakker
  28 februari 2017 op 08:09

  foto nr 4 de Zwaan van Patricia Rave

 • Reageer
  K. v.d. Plus
  4 maart 2017 op 16:44

  Ik stem op foto nr 4 de Zwaan van Patricia Rave

 • Laat een reactie achter