De stormvloedkering van Huizen

stormvloedkering

Huizen maakt zich op voor de storm. De waterkering bij de ophaalbrug is gesloten om het water binnen de aanloophaven te houden. De zuidwesterstorm stuwt al het water naar buiten en daardoor zou de waterstand veel te laag worden. De schepen zouden dan “op één oor” komen te liggen zoals men dat wel noemt. Goed is het verval te zien tussen binnengaats en buitengaats. Het zijn dan  weliswaar niet de deltawerken bij Neeltje Jans, maar ook wij hebben dus onze stormvloedkering in Huizen.

Op het strand is ook al duidelijk hoe ver het water wordt opgestuwd. Het levert ook weer mooie plaatjes op.

Een scheepseigenaar controleert nog even zijn boot en legt er nog een extra lijntje bij. Vanmiddag verwacht men windstoten tot wel 120 kilometer per uur aan de Nederlandse kust en tot 100 kilometer per uur in midden Nederland. De brandweer heeft inmiddels de eerste meldingen van stormschade al binnen gekregen en zijn al druk bezig.

Blijf op Huizer hoogte

Wil je ook op de hoogte blijven van wat er in het dorp gebeurt ? Wij brengen Huizen iedere dag van A tot Z in beeld. Like onze facebookpagina van OpHuizerhoogte en kijk met ons mee.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Cor veerman
    25 februari 2017 op 09:36

    Weet wat er speelt in je darp en omgeving.

  • Laat een reactie achter