Huizen zoekt verkoeling met hittegolf

Hittegolf Huizen

Met temperaturen van 38 graden is het ongekend heet in Huizen. Heel Nederland zucht onder een hittegolf en temperaturen die nog nooit eerder gemeten zijn. Om 11.00 uur geeft de thermometer aan de Ceintuurbaan al 33 graden aan. Hoe gaan we daarmee om? Het RIVM adviseert: drink voldoende, span je niet in op hete uren en zoek de schaduw op.

Hittegolf Huizen Sijsjesberg

Het water in

Het water is natuurlijk een populaire plek om te verblijven tijdens een hittegolf. Aan de Zomerkade is het ’s ochtends nog redelijk rustig, maar omwonenden vertellen dat het zelfs op het heetst van de dag, rond 16.00 uur, goed vol is op het strand. Een vraag naar de waterkwaliteit doet een strandwacht wijzen naar de groene vlag: het is prima te doen in het water.

Zwembad De Sijsjesberg heeft topdagen qua bezoekers. Net niet zoveel dat het bad dicht moet, maar wel zoveel dat de verkeersregelaars en personeel het de hele dag goed druk hebben. Op het Oude Raadhuisplein is het een feestje in en rondom de fontein en in de havens springen de waaghalzen van de kades af. Tot laat is het lekker op een bootje op het Gooimeer: hier staat af en toe nog een beetje een briesje.

Hittegolf Huizen GAD

Zware beroepen

Veel werknemers met zware beroepen stoppen eerder met dit hete weer. Zo sluit het scheidingsstation van de GAD anderhalf eerder dan normaal, al om 15.00 uur. De medewerkers daar proberen zoveel mogelijk vanuit de schaduw te werken. Bezoekers komen af en toe dozen ijsjes brengen voor de verhitte werknemers. Op het terrein kan de temperatuur oplopen tot bijna 50 graden. Een speciale koelpet biedt verkoeling.

Aannemers, timmermannen en lassers die niet met bouwvak zijn, stoppen net als andere bouwvakkers eerder. Het is niet verantwoord om lang door te gaan tijdens een hittegolf. Schoonmakers van de Tomin Groep lopen al vroeg langs de wegen om zwerfvuil te verwijderen. Ze hebben flesjes water bij zich om goed gehydrateerd te blijven.

Hittegolf Huizen Riva

Terrassen

Overdag kan het door de hittegolf best stil zijn op de Huizer terrassen. Maar ’s avonds zitten ze nog tot laat goed vol. Gelukkig mogen de terrassen vanavond vanwege het mooie weer een uur langer open blijven. Deelnemers aan het horecaconvenant kunnen gebruik maken van de latere openingstijden

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s : Henk Heijnen en Larisa Landré

kouwer installatietechniek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter