Bouw kinderboerderij hervat

kinderboerderijHet faillissement van de aannemer die de nieuwe kinderboerderij zou gaan bouwen gooide roet in het eten. De bouw van de langverwachte nieuwe kinderboerderij werd jammergenoeg gestaakt. Eind november 2016 werd bekend dat Bot Bouwgroep via de curator de projecten van het failliet verklaarde Bink Bouw zou gaan overnemen, waaronder de nieuwbouw van de kinderboerderij. Die overname kon uiteraard alleen mogelijk zijn als de gemeente en Bot Bouw overeenstemming zouden bereiken over de voorwaarden. In december is deze overeenstemming bereikt. De gemeente heeft besloten om Bot Bouw opdracht te verlenen voor de nieuwbouw van de kinderboerderij.

Bouwwerkzaamheden
Inmiddels heeft Bot Bouw samen met de kinderboerderij, architectenbureau Min2 en de gemeente hard gewerkt aan de voorbereidingen om de bouwwerkzaamheden op te kunnen starten. Als de weersomstandigheden het toelaten, beginnen op 13 februari de funderingswerkzaamheden. Dan gaat de bouw dus daadwerkelijk van start.

Oplevering
Volgens planning kan het dierengebouw eind april 2017 worden opgeleverd. De oplevering van het mensengebouw vindt eind juni 2017 plaats. De vertraging door eerder genoemd faillissement blijft daarmee (afhankelijk van de weersomstandigheden) beperkt tot circa 3 maanden.

Blijf op Huizer hoogte

Wil je ook op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Kijk dan met ons mee op het leukste fotoblog van Huizen. Wij brengen Huizen dagelijks in beeld met de mooiste fotografie en de laatste nieuwtjes. Like onze Facebookpagina en kijk met ons mee !

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter