207,9 kilo restafval per bewoner

Daarmee zitten we 7,9 kilo boven het gemiddelde in Nederland. We moeten als Huizers nog flink aan de (afval) bak als we de target van 100 kilo willen gaan halen die het rijk heeft vastgesteld voor 2020. We produceren gemiddeld zo’n 497 kilo afval per jaar per persoon. Daarvan is ongeveer 40 % restafval.  We zijn met het gescheiden aanbieden van ons afval al wel op de goede weg want in 2010 zaten we in Huizen nog op 216 kilo restafval per persoon per jaar. De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor Statistiek. 

Maar als we even verder zoeken zien we dat alle gemeenten in het Gooi op deze cijfers uitkomen. Deze zijn wellicht afkomstig van de GAD Gooi en Vechtstreek.
In de loop van dit jaar verwachten we natuurlijk ook de vierde container voor het PMD afval. Dan gaan we ongetwijfeld weer een behoorlijke stap richting de 100 kg restafval.
Wil je meer weten over afval scheiden ? Kijk ook eens op de website van de GAD Gooi en Vechtstreek.

 

Blijf op Huizer hoogte

Wil je ook op Huizer hoogte blijven ? Wij brengen Huizen iedere dag van A tot Z in beeld. Volg ons op onze nieuwe Facebookpagina en kijk met ons mee.

foto Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter