De CV installateur legt uit..

Kouwer installatietechniek

Vandaag stond het in alle kranten; CV ketelfabrikant Nefit waarschuwt mensen die een cv-ketel van het type Topline in huis hebben dat het toestel brand kan veroorzaken. Het gaat om bepaalde Topline cv-toestellen  die vanaf 2006 tot en met 2009 zijn gemaakt. Daarvan zijn er in Nederland 128.000 verkocht. De cv-monteur van Kouwer Installatietechniek uit Huizen legt uit wat er aan de hand is. Kijk de fotoserie.

“Uit onderzoek is gebleken dat de brander niet altijd goed afsluit als de branderklemmen niet goed worden afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade of zelfs brand kan ontstaan. Vanaf 2009 worden de oude branders al vervangen door installateurs of door de Nefit servicedienst zelf. Deze branders zijn aangepast waardoor ze beter sluiten.
Maar dit is nog niet bij alle branders gebeurd. Nefit benadrukt dat er geen reden is voor paniek. Toch vindt het bedrijf het raadzaam dat de branders van de resterende ketels in de komende twee jaar ook worden vervangen.

Bij de meeste klanten van ons is dit al gebeurd en omdat wij jaarlijks onderhoud verrichten kunnen we dit ruim binnen die periode uitvoeren. Toch kan ik me voorstellen dat mensen zich zorgen maken. Mensen kunnen dit eventueel zelf éénvoudig controleren.

cv onderhoud

Door de kap te verwijderen wordt bovenaan de cv-ketel de “afsluitdeksel” van de brander zichtbaar. Aangegeven in de rode cirkel op de foto hierboven.

Kouwer installatietechniek

De nieuwe brander heeft rondom een aantal nokken waardoor de deksel beter op zijn plaats blijft en afsluit. Op de foto hierboven is een oud branderdeksel zonder bevestigingsnok te zien en op de foto hieronder ziet u de nieuwe branderdeksel. De extra nok bij de pijl is goed te zien. Als u deze nok ziet zitten is uw brander dus al vervangen.”

kouwer installatietechniekOp de sticker ziet u “09” staan. Dit is het bouwjaar. Hierop ziet u dus ook of uw cv-ketel voorzien moet zijn/worden van zo’n nieuwe brander.

kouwer installatietechniek

Links het branderbed met geïntegreerde pakking en rechts het oude branderbed met losse pakking. Ook deze wordt vervangen.

kouwer installatietechniek

Na het terugplaatsen van de nieuwe brander wordt een gasdichtheidsmeting gedaan. En als de cv-ketel dan toch open is kan er meteen onderhoud worden verricht. Dit toestel, in een net aangekochte woning, was door de vorige eigenaar langdurig niet onderhouden. Deze cv-ketel stond op het punt om verstopt te raken.”

CV

Kouwer benadrukt het belang van regelmatig cv-onderhoud. Wanneer u zorgeloos wilt blijven genieten van de warmte in uw huis en warm water, is regelmatig cv-ketel onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften erg belangrijk. Bij goed onderhoud beperkt u de storingen tot een minimum, verlengt u de levensduur van uw cv-toestel en stookt deze zuiniger. Uiteraard bespaart u hiermee op uw energiekosten, maar ook het milieu wordt minder belast. Kouwer Installatietechniek is een specialist op het gebied van CV onderhoud. Wilt u meer weten over cv-onderhoud of installatie van cv-toestellen, kijk dan op www.kouwer-installatietechniek.nl

 

Blijf op Huizer hoogte

Wilt u ook op Huizer hoogte blijven en weten wat er gebeurt ? Wij brengen Huizen, haar inwoners en ondernemers van A tot Z in beeld. Volg ons op onze Facebookpagina en kijk mee !

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter