Burgemeester leest voor tijdens voorleesontbijt

En met een hele harde scheet deden de burgemeester én alle kinderen de spin na uit het boek “De spin die veel scheetjes laat”.  En dat was natuurlijk een super grappig verhaal ! Heel veel kinderen uit Huizen kwamen vanmorgen naar de bibliotheek voor het voorleesontbijt. In het hele land lezen vandaag bekende nederlanders én dus ook burgemeesters voor aan de kinderen als start van de Nationale Voorleesdagen, die vandaag begonnen.
De Spin die veel scheetjes laat is een boek van Fillemon Wesselink en is het lievelingsboek van de kleinkinderen van burgemeester Hertog. Tja met een opa die zó kan voorlezen….

De Nationale Voorleesdagen 2017
De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het Prentenboek van het Jaar 2017. “De kleine walvis”

Tijdens het Voorleesontbijt werd er ook voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar, De kleine Walvis van kinderboekenauteur en -illustrator Benji Davies. In 2014 won hij met The Storm Whale de Oscar’s First Book Prize. Het boek werd in 2015 in het Nederlands vertaald als De kleine walvis door Edward van de Vendel. Voor zijn illustraties in Grandad’s Island (Het eiland van opa) won hij in 2015 een World Illustration Award, een prijs die Quentin Blake eerder ook in ontvangst nam.

Blijf op Huizer hoogte

Het fotoblog OpHuizerhoogte is de opvolger van OogopHuizen. Een nieuwe naam maar met dezelfde mooie foto’s en verhalen over Huizen. Wil je ook op de hoogte blijven van wat er dagelijks in Huizen gebeurt ? Like dan onze facebookpagina en kijk met ons mee !

foto’s Inge Jansen

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter