Project Valkenaarstraat…. hoe staat het er voor ?

oogvanhuizen-15Een hoog hek en een oranje zeil op het dak. Wat gebeurt er allemaal met de oude boerderij aan de Valkenaarstraat ? We lopen mee met de projectbegeleiders en ontwerper van Personal Living uit Huizen. Het perceel aan de Valkenaarstraat had een bedrijfsbestemming vanwege het boeren bedrijf wat er tot voor kort gesitueerd was. De opdrachtgever wilde graag een woonboerderij maken van het toenmalig boeren bedrijf en boeren woning.
Ondanks de situering in het centrum van Huizen was het pand geen monument en valt het ook niet onder het beschermde dorpsgezicht. In theorie mocht de gehele boerderij incl. bijgebouwen (zoals de hooiberg) gesloopt worden voor een nieuwe woning.unnamed-3

“Onze opdrachtgever had gelukkig net als wij de wens de om de oude boerderij nieuw leven in te blazen. Bij een inventarisatie naar de bouwkundige staat bleek echter hoe slecht de woning intern was. De constructie van oude gebinten was door jarenlange slijtage van o.a. koeien en diverse verbouwing te slecht om te behouden. Er is gekozen om de gevels zo veel mogelijk te behouden en de boerderij intern bouwkundig en constructief op te bouwen. Van buitenaf blijft het beeld zo veel mogelijk behouden terwijl we intern de woning volledig kunnen bouwen naar de eisen van deze tijd.” aldus ontwerper Sander Westland.

oogvanhuizen-16
“In eerdere plannen was voorgesteld om de bestaande hooiberg compleet te verwijderen. Het dak bevatte immers asbesthouden materiaal en moest om die reden verwijderd worden. Na gesprekken met omwonenden en de Vrienden van het oude dorp, bleek de omgeving veel waarde te hechten aan de hooiberg. In goed overleg is daarop besloten de hooiberg niet te slopen maar te renoveren naar hoe deze oorspronkelijk geweest zou moeten zijn. Net als het woonhuis krijgt de hooiberg een rieten kap.

oogvanhuizen-14
Personal Living heeft geadviseerd vanaf de eerste ontwerp schetsen voor zowel in- als exterieur. Van de complete bouwkundige werkzaamheden tot de verlichting aan toe hebben we mogen ontwerpen. Daarnaast hebben we de gesprekken met de welstandcommissie begeleid en de benodigde vergunningen verzorgd.
Op dit moment is het werk in uitvoering en ontzorgen we de opdrachtgever tot en met de oplevering van de boerderij. Een mooi voorbeeld hoe wij een project van A tot Z kunnen uitwerken en begeleiden.”

oogvanhuizen-11

De showroom

Je vindt Personal Living aan de Ambachtsweg 42 in Huizen. Naast de bouwkundig ontwerpers, interieurontwerpers is er ook een prachtige showroom te vinden met een groot aantal badkamer- en keukenopstellingen en vloeren. Van een nieuwe badkamer tot en met nieuwbouw of complete renovatie van een bestaand pand. Hier helpt men je graag op weg. Kijk op www.personalliving.nl voor meer informatie.

personal-living-7

Fotografie Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter