Lintje voor Henk Wijga

Henk Wijga dacht vandaag een pleziertochtje te maken met een ziek persoon zoals hij wel vaker vrijwillig doet met stichting Vaarkracht. Hem wachtte echter een leuke verrassing. In plaats van zijn verwachte gast kwam de burgemeester het Nautisch Kwartier binnenvaren met een oorkonde en lintje voor Henk.

De heer Wijga is sinds 1980 voorzitter van Hulp Organisatie Gooi en Eemmeer (H.O.G.E.). De vereniging geeft gespecialiseerde gratis medische (nood)hulp op het water. Vanuit zijn bedrijf Audio Rent geeft hij sinds 1990 financiële steun aan H.O.G.E. om materiaal en middelen in te zetten voor het redden van mens en dier.

Met de vereniging zet hij zich in om hulpverlening op het water op een hoger niveau te krijgen. Hij zoekt samenwerking op en heeft nauwe contacten met onder andere de Kustwacht, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, bergers en politie.

Hij is een expert in het bedienen van vaartuigen en is opgeleid als ALS (Advanced Life Support). In de weekenden gaat hij patrouille varen en bij meldingen geeft hij direct ondersteuning aan de vraag van het Kustwachtcentrum. Mede daardoor zijn vele mensen in nood op het water met een positieve afloop gered.

Blijf ook op Huizer hoogte.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan fotograaf Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Hier zie je nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter