Afscheid nemen voor wereldreis per fiets. Einde OpHuizerhoogte?

Initiatiefnemer van Ophuizerhoogte.nl Inge Jansen gaat samen met haar vriend Jan ’t Lam een wereldreis maken. Vanochtend kwamen vrienden, familie, collega’s en bekenden bij elkaar bij fort Uitermeer in Weesp om ze uit te zwaaien en een goede reis te wensen. De wereldreis gaan ze met de fiets afleggen. Ze zijn te volgen via het Instagram-account Bike encounters. Dat ze maar mooie avonturen mogen meemaken!

Hoe nu verder met Ophuizerhoogte?

OpHuizerhoogte begon in 2016. Enige tijd ervoor was Inge begonnen met de voorganger, oogophuizen.nl. Toen zij Vincent Snoek leerde kennen bij de kermis, waar ze beiden foto’s aan het maken waren, raakten ze aan de praat en vanaf dat moment nam, door de gedeelde passie voor fotografie, de weblog een vlucht. Ons doel was om elke dag een weetje, nieuwtje, of iets moois over onze woonplaats te melden.

fotografen ophuizerhoogte
Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré

In de loop van de jaren is de samenstelling van ons team regelmatig veranderd. Zo heeft fotograaf Dolf van Stijgeren enige tijd ons team versterkt en natuurlijk kunnen we Henk Heijnen ook niet vergeten. Hij ging bij ons verder met zijn bekende columns van Bessie, Waimpie en Harpie, nadat de Huizer Courant stopte, maar was daarnaast ook een fotograaf die ons van prachtige foto’s en items heeft voorzien.

In 2017 kwam Larisa Landré ons team versterken. Zeer gedreven, scherp en gepassioneerd, deed ze ook achter de schermen veel en voerde vaak de spellingcontrole voor onze items uit. In 2021 kreeg ze een baan aangeboden als nieuwsredacteur voor Nieuwsblad voor Huizen en dat was begrijpelijkerwijs niet te combineren met de werkzaamheden die ze voor ons uitvoerde. Voor ons zeer spijtig omdat er een vaste pilaar van onze weblog wegviel. Sinds Inge in de loop van de jaren meer een achtergrondrol ging vervullen, was Larisa vooral haar laatste jaar bij ons een drijvende kracht achter het blog.

Jullie zullen vast gemerkt hebben dat wij bijna niets meer plaatsten de laatste tijd. Inge was druk met de voorbereidingen voor haar wereldreis en ondertussen door de zoveelste lockdown door corona werden alle evenementen e.d afgelast. Er zijn nog wel ongevallen gebeurd waar Vincent aanwezig is geweest, maar we willen voorkomen (ondanks dat het nieuws is) dat deze weblog een 112-fotografiesite wordt.

Maar hoe nu verder? Van het mooie team is nog maar 1 persoon over. Fotograaf Vincent Snoek zou graag verder willen, maar in zijn eentje is die kar niet te trekken. Tenminste niet met de regelmaat en kwaliteit die jullie van ons gewend zijn. Hij is daarom opzoek naar een nieuwe fotografische uitdaging en/of personen met een gedeelde passie voor fotografie die willen meehelpen deze weblog levende te houden. Al is het met mindere regelmaat. Denk gerust met ons mee. Laat een berichtje achter hier op de site, onder dit bericht op Facebook, of stuur een mailtje naar: vincentfotografie@gmail.com

Dankwoord:
Toen ik bij deze weblog begon, had ik van te voren nooit kunnen bedenken wat ik allemaal zou meemaken tijdens dit avontuur en dat het mijn leven zo zou verrijken. Zo veel leuke dingen die mij te binnen schieten. Achter de schermen bij Bommetje!, de Huizerdagen, de Huizer pannenkoekendag, (die er weer aan zit te komen), mee met de KNRM, waterspelen van de brandweer tijdens een hittegolf, de Nieuwjaarsduiken, etc. etc. etc… Echt veel te veel dingen om op te noemen.

Daarvoor wil ik in eerste instantie grote dank uitspreken naar Inge Jansen die dit allemaal in gang heeft gezet. Daarnaast iedereen die heeft meegewerkt aan dit weblog. Met in het bijzonder Dolf, Henk en natuurlijk Larisa die meestal mijn (niet al te beste) spelling controleerde als ik een item had geschreven en waar ik ook een leuk fotomaatje aan over heb gehouden.

Alle tipgevers (blijf vooral tips doorgeven). Alle volgers en iedereen die ons een warm hart toedraagt. Alle mensen die ik heb leren kennen via deze werkzaamheden, waaruit ook goede banden zijn ontstaan. Wat de toekomst van OpHuizerhoogte ook is, ik zal altijd met mijn camera door ons dorp blijven banjeren om leuke, spraakmakende en mooie foto’s te blijven maken.

We zullen zien wat de toekomst brengt.

Vriendelijke groet,
Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter