Gemeente verwijdert overjarig groen

Gemeente Huizen overjarig groen

Al zeker vijftien tot twintig jaar was er geen groot onderhoud gepleegd aan de groenstrook langs de Baanbergenweg, is de inschatting van de aannemers die vorige week namens de gemeente korte metten met het overjarig groen hebben gemaakt. Complete bomen hadden het pad dat er doorheen loopt bijna onbegaanbaar gemaakt en veel mooie soorten kwamen in de verdrukking.

Gemeente Huizen overjarig groen

Groenonderhoud door de gemeente

Om de plantsoenen in Huizen goed te onderhouden is het belangrijk dat er met enige regelmaat wordt gesnoeid. In december start de gemeente met het uitvoeren van snoeiwerkzaamheden op een aantal locaties. Omdat er aan de Baanbergenweg al zo lang geen onderhoud was gepleegd, heeft dit prioriteit gekregen. In de openbare ruimte wordt ingrijpender gesnoeid dan de meeste mensen in hun tuin doen. De gemeente snoeit namelijk niet alle plantsoenen jaarlijks, maar gemiddeld eens per vier jaar. Bij het snoeien wordt er waar mogelijk rekening gehouden met overwinterende dieren, door hier en daar wat groen te laten staan.

Gemeente Huizen overjarig groen
Al het overjarig groen op een rij

Wil je meer weten over het onderhoud van bomen, groenvakken en bermen door de gemeente? Of wil je overlast door bomen en overhangend groen melden? Kijk dan op de website van de gemeente Huizen.

Het pad is weer goed begaanbaar!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter