De vogels zijn aan het broeden!

Vogels Huizen broeden

Misschien wordt het tijd dat het spreekwoord “in mei leggen alle vogels een ei” wordt aangepast aan de nieuwe realiteit. Tegenwoordig beginnen de vogels al in april. En niet alleen met broeden, verschillende nestjes zijn ook al uitgekomen! Wij zijn door Huizen getrokken om de broedende vogels voor jullie vast te leggen.

Geniet hier van het moois en ga er niet zelf op uit om de nesten te zoeken. Je verstoort hiermee de natuur met als gevaar dat de vogels hun nesten (en jongen) verlaten. Zo dichtbij als onze camera’s kom je niet! Bovendien: zwanen kunnen gevaarlijk zijn in de broedperiode. We hebben expres de omgeving niet in beeld gebracht.

Van het verzamelen van nestmateriaal en het maken van het nest

Vogels Huizen broeden

Tot het broeden

Vogels Huizen broeden
Vogels Huizen broeden
“Blijf weg!”

Voeren op het nest

Vogels Huizen broeden

En uiteindelijk: samen naar voedsel zoeken

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Verhuist, Burgemeester, Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter