Storm Ciara blaast over Huizen

Storm Ciara Huizen

Gisteren trok storm Ciara over Nederland. Ook in Huizen heeft die voor veel onrust en schade geleid. Zo zijn bijvoorbeeld bijna alle vlaggen langs de Havenstraat kapot getrokken door de wind. Met windkrachten van soms dan tien op de schaal van Beaufort was het vooral oppassen, maar met dit weer is er ook genoeg moois te zien.

Vlag scheurt doormidden door de wind.

Scheepswrak blootgelegd?

Doordat de wind van storm Ciara uit het zuidwesten kwam werd het water ver van het land geblazen waardoor je een heel stuk het Gooimeer op kon lopen. Daarbij waren bijzondere dingen te zien. Hebben we een nieuw wrak van een Botter gevonden?

Storm Ciara Huizen
Veel mensen kwamen even uitwaaien op het strand.
Scheepswrak Botter
Het scheepswrak van een Botter?
Storm Ciara Huizen
Normaal gaat dit trappetje het water in.

Brandweer

Ook in Huizen kwamen bij de hulpdiensten veel meldingen van stormschade binnen. De brandweer is de hele dag door op pad geweest voor diverse stormmeldingen. Landelijk moest de brandweer ruim 2200 keer uitrukken. Vanmorgen geldt nog code geel door storm Ciara.

Bij een bedrijf aan de Ambachtsweg werd de gevel eruit geblazen.
Storm Ciara Huizen
Aan De Ruyterstraat moest de brandweer een dakgoot van het dak halen.
Storm Ciara Huizen
De toerit naar de A27 is enige tijd afgesloten geweest door een omgevallen boom.
Aan de Zuiderzee knapte een boom doormidden door de windkracht.
Storm Ciara Huizen
Ook op de Valkeveenselaan moest de brandweer de weg weer vrij maken.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s:Vincent Snoek

kouwer installatietechniek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter