Leer edelsmeden bij Arts and Crafts

Arts and Crafts Huizen

Altijd al zelf een sieraad willen maken? Voor jezelf of voor een geliefde? Bij Arts and Crafts aan de Lijzij kan het. In dit atelier kun je cursussen edelsmeden volgen en workshops in allerlei technieken op het gebied van sieraden maken zoals zilverkleien, chain mail, wire wrap en glaskralen maken. Op zondag 15 december kun je even snuffelen in het atelier van Arts and Crafts tijdens een kerstevent.

Iedereen kan edelsmeden

Goudsmid Esther Brama Diependaal krijgt vaak de vraag of mensen het vak ook kunnen leren. Goudsmid word je niet zomaar, maar edelmetaal en edelstenen bewerken kan iedereen leren. Het is een uitdagende combinatie tussen creativiteit en techniek, en vooral heel erg leuk om te doen! Esther geeft met Arts and Crafts cursussen aan maximaal zes personen tegelijk, zodat iedereen genoeg aandacht krijgt. Cursisten leren zagen, vijlen, solderen, zetten, polijsten en hun eigen sieraad ontwerpen.

Arts and Crafts Huizen

Gezelligheid bij Arts and Crafts

Bij Arts and Crafts leer je allerlei technieken om edelmetaal te bewerken en mooie sieraden te maken. Maar net zo belangrijk is de gezelligheid! Naast serieus edelsmeden wordt er heel wat besproken tijdens de cursussen. Naast de cursussen kun je ook een gezellige dag van een workshop maken. Maak een beleving van je verjaardag of jubileum en neem een paar vrienden mee naar het atelier. Bij deze workshops zorgt Arts and Crafts naast alle materialen en gereedschappen voor de gewenste workshop ook voor koffie thee en iets lekkers. En na een gezellige middag ga je met een zelf gemaakt sieraad naar huis!

Duurzaamheid

Edelsmeden is milieubelastend. Arts and Crafts vindt de natuur heel belangrijk en onderscheidt zich met aanpassingen om het edelsmeden zo milieuvriendelijk te maken. Met het dak vol zonnepanelen wordt er meer elektriciteit opgewekt dan er verbruikt wordt. Ook zijn een aantal chemische middelen vervangen door natuurlijke middelen. Esther Brama: “In een goudsmederij wordt meestal vitriool gebruikt, wij hebben dit vervangen voor aluin, veel beter voor de natuur en voor de gezondheid van de edelsmid”. Het is ook mogelijk om tijdens de cursus edelsmeden je oude goud en zilver om te smelten en er nieuwe sieraden van te maken, en in het atelier wordt het afval zoveel mogelijk gescheiden.

Arts and Crafts Huizen

Kerstevent

Tijdens het kerstevent zijn cursisten aan het werk. Zij laten zien wat ze maken en vertellen over wat zij leuk vinden aan edelsmeden. Ook worden er edelstenen geslepen op de slijpmachines die pas sinds kort in het atelier staan. Het atelier is gezellig in kerstsfeer versierd en er zijn veel sieraden te zien en te koop. De deuren op de Lijzij 28 staan op 15 december van 11.00 tot 17.00 open voor iedereen die interesse heeft in edelsmeden, sieraden, cursussen en workshops.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Arts and Crafts Huizen

Arts and Crafts is sponsor van OpHuizerhoogte. Mede dankzij hun steun blijven wij het meest bekeken fotoblog van Huizen voor jullie maken. Wil je ook adverteren en sponsoren? Klik HIER voor meer informatie.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter