Oldtimers, brandweer en kunst

Morgen kent Huizen een reeks leuke evenementen.
Het sfeervolle Nautisch Kwartier Huizen vormt deze dag het fraaie decor van een van de grootste klassieker festivals van het Gooi. Een indrukwekkende historische collectie automobielen is weer bijeengebracht. Veteran, vintage en classic cars zijn verzameld. Dit jaar zijn de leden van de Dutch Vintage Sport Cars weer van de partij. Het Austin Healey museum uit Vreeland en het NZH Vervoer Museum uit Haarlem komen met een aantal topstukken naar het festival. Op deze negende editie is het Mobiel Erfgoed in al zijn  facetten te zien.

In totaal zullen 260 auto’s tentoongesteld worden met een grote variatie klassiekers (60 verschillende merken) waaronder een Bugatti T35BR uit 1927, Mc Laughlin Buick uit 1929 en een DKW F93 uit 1959 , Kever Brilletje uit 1957. En wij laten ook de toekomst zien. Gerenommeerde autodealers uit het Gooi tonen er hun nieuwste modellen.

Het Puch Gilde Huizen organiseert weer de befaamde Brommertocht . Naast de personenauto’s, vrachtauto’s, tweewielers zijn ook tractoren te zien. In de Havenstraat langs de kade is er een Brocante-Lifestyle-Kunst-Boekenmarkt met 70 marktkramen en een aantal foodtrucks. Om alvast in de sfeer van het oldtimer festival te komen.

Deze editie van het Oldtimer Festival wordt gecombineerd met de demonstratie dag van de Brandweer Huizen. Een aantal oldtimer brandweerwagens, waaronder de Latyl uit 1927, is aanwezig en ook zullen er demonstraties zijn van  de brandweer met de nieuwste voertuigen.

Genieten dus van een indrukwekkende, brede collectie museale oldtimers. Een dag met verder muziek van de  Sgt Wilsons Army Show , het Dixieloopband Alacarte en smakelijke horecavoorzieningen.

Kunst en cultuurmarkt

Vanaf 10.00 uur kan de kunst- en cultuurliefhebber zijn of haar hart ophalen op het terrein rondom de Krachtcentrale. Wat in september 2015 voorzichtig begon met 20 kramen groeide in de jaren daarna uit tot een uniek en drukbezocht evenement vol kunst, cultuur en lekkernijen. In dit lustrumjaar komen er maar liefst 75 kramen en een echt podium voor o.a. muziek- en dansoptredens!

Foto’s Inge Jansen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter