Bessie Waimpie en Harpie – Lekker Lang Tafelen

Hemmen jelui al kaerten vur marrëgen vur “Lekker Lang Tafelen”?  Kost wel ’n paar centen …

’n Paar centen, ’n paar centen, neum je twijntig gólden vur éën kaert ’n paar centen Waimpie? ’t Gaet wel van m’n geld of hoor!

Januk dat fijn ik goekoëp Harpie, zeker as je kijken wat je d’r vur vróm krijgen, hè! Reker mar uit: je maggen anschuiven en mie eten; je krijgen gratis vier taatjies en ’n goodie bag. Da’s ’n tas mót allemol hangdige en lekkere dingetjies en bookies waar je je vurdéël mie kannen dooën. Dat hemmen we ’n groët jaar vrom oëk ëries ’n keer bij Tuincentrum Rebel ëkregen, en dat veun je too héël arg neutig!

Januk dat weet ik nog, dat veum ik too héël arg neutig van dee Rebelletjies.

Beljaat dat zai ik toch, en die taatjies binnen elk twee gólden vijftig waerd, dus da’s al tien gólden dee je zoëmar in je hangden krijgen as je binnen kómmen. En mót dee taatjies koëp je dan bevurbéëld ’n vurgerecht of ’n wijntjen of net waar je trek in hemmen. 

Wacht effen Waimpie, ‘k wul gien haerneus wezen, mar wat zeg je daer nou net: “Mót taatjies koëp je ‘n wijntjen”??? Dat mót ‘n deur buitenminsen bedocht wezen kijnd. ‘n Taatjen is in ‘t Huizers ‘n manspersooën of ‘n jooën, gien bónnetjen óm eten te halen.  

Beljanuk, dat weet ik oëk wel Harpie, dat zal wel ‘n woordgrappien wezen of zoë, hè je maken me van m’n apperdepo…Mar mót je wijntjen in je hangd gae je dan gezellig maeken mót minsen dee je daer óntmeuten en lekker eten, gunder óp ’t dak van de Hema, an héële lange tafels. Kijnd kijnd, gelukkig is ’t marrëgen al want ik  kan ’t bijkans gien meer ofwachten; ik het d’r de héële week al zinnighaid in.

Belheerokken, dat klinkt toch wel neutig Waimpie, meschien kóm ik oëk wel. Ik gae voort dijmie achter kaerten an.

Nou Bessie kijnd dat zal meuëlijk wurren want ’t zal me verbazen as d’r nog kaerten over zouen wezen, mar pramberen kan netuurlijk altijd. Je hadden vurrëge week al kaerten mótten koëpen kijnd, en nijt zoë knieperig mótten wezen, bar, je lijken wel ’n Huizer! Ik zag je net ankómmen fietsen twijs je zatten te appen! As de pliesie je ziet krijg je zeker ’n bekuring, en da’s pas duur! Vijfennegetig gólden hem ik ëhoord! 

Januk kijnd, daer mót ik je gelijk in geven mins. Daer zal ik óp mótten letten nou ’t verbeuen is want ik zag net óngerweg hier naer too al ’n groepie pliesies staen. Gelukkig allemol nijw en jong, ze hadden niks in de gaten. Ik kón m’n tillefoon nog net óp tijd ónger m’n schullëk stóppen en bin too mót ’n beschimmeld móngkien vurbij ëfietst. 

Oë kijkeries naer de lucht, d’r kómt ’n omweersbuie vanuit ’t oësten hier óp an, en ’k zie dóndervliegies, ik bin bange dat ’t óp ómweer uit gaet draeien. Ik gae óp huis an hoor, m’n raemen staenen eupen en ik het varse melk óp ’t arrecht staen en voort gaet ’t hótten.

Gedag hoor, en vuul plezier marrëgen Waimpie, dat je mar lekker lang maggen tafelen kijnd, en dat ’t dan weer droëg is want ’t is wel in de eupen lucht netuurlijk. Are jaar gae ik mót je mie hoor en ik haal Harpie oëk wel over – ze het centen zat.

Gedag hoor Waimpie ik gae oëk óp huis an. ‘k geloëf oëk dat ‘t gaet ómweren.

Wacht effetjies Bessie ik krijg ‘n appie van Gijsbertjen. We gaenen samen naer Lekker Lang Tafelen, ze zal wel appen of we samen of ampart d’r naer too gaenen. Effen lezen.

Wat is d’r an de hangd Waimpie, je wurren héëlegaar wit óm je neus!? Wat schrijft Gijsbertjen kijnd?

Bel bel bel, oë donderdaggie, goeëie genachten nog an too, ik snap d’r gien snars van … Gijsbertjen appt net dat Lekker Lang Tafelen nijt deur gaet …

Tekst en idee van Henk Heijnen 

Bessie, Waimpie en Harpie is mogelijk gemaakt door Kouwer Installatietechniek

kouwer installatietechniek

De typisch in Huizer dialect geschreven belevenissen van de drie dames, Bessie, Waimpie en Harpie zijn iedere eerste donderdag van de maand te lezen op OpHuizerhoogte. We zijn nog op zoek naar een extra sponsor waardoor we deze Huizer nennen nog vaker kunnen volgen. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

Op alle verhalen en afbeeldingen van OpHuizerhoogte rust uiteraard copyright. Linken mag natuurlijk altijd. Wil je tekst overnemen of een foto of video gebruiken, mail dan naar ophuizerhoogte@gmail.com

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter