Bessie, Waimpie en Harpie – De Meisjesvereniging

Bessie Waimpie en Harpie

Bin je nog naer Uitert ëweest Bessie?

Januk Harpie, mót z’n vijven, allemol vur niks mót ’t bokenweekgeschenk. Aarst zou ’k gien éëns gaen kijnd, vuus te duur, want je mótten je centen nijt vermórselen nij!  Ammar as de conducteur d’r an kwam, begunnen we te zwaeien mót ónze bokies. Zu’k lachen kijnd, echt waar!

Mót wéël was je dan?

Mót allemol maiden van de maisiesveréëniging van vroger! Dooën we elk jaar ’n daggien.  Weten juilie trouwes dat de maisiesveréëniging van de week hóngderd jaar bestaet?

Januk kijnd, ’t is wat nij!  Mar waaróm ze ’t teugesworig EVA neumen is vur mijn ’n raesel, want ’t is gewooën de maidenpot nij …

Oë, wat zai je daer Waimpie, hoor ik dat goeëd? De maidenpot hóngderd jaar? Kijnd kijnd, mar daer hemmen wij oëk nog jaren ópëzeten. De sóndasse oorijzermus óp, want we mózzen netjies vur de dag kómmen nij – we hadden groëze moeders – en dan deejen we kijerspelletjies en netuurlijk braeien, haeken en maeken!
Teugesworig zienen de maisies d’r wel héël aarst uit as wij vroger nij. Gien sóndasse kleren meer, mar gewooën in deur de weekse spijkerbroeken, parte keren mót scheuren en gaten en gympies. “Ampart en ónnoezel, en vuus te werrelds”, zou moeder zeggen!

Januk, Harpie dat is  is nijt ónze smaak, mar tijen verangeren kijnd, en as de tijen verangeren mótten de hekken verhungen wurren, zaien ze vroger, en zoë is ’t nog! Trouwes, ik vijn EVA ’n héële mooie naam vur de maisiesveréëniging, aigelijk de beste naam dee ze kiezen kónnen! Je mótten mar deries ópzeuken wat dee naam betekert kijnd … En alles bijmekaar – mót de ouwe en de nijwe naam – bestaen ze hóngderd jaar? Bel bel, bel, óm dankbaar vur te wezen!

Januk Waimpie, en nou we ’t d’r over hemmen, mót ik inéënen aan Geertjen van As denken. Kijnd kijnd, dat mins het d’r béënen uit d’r gat uit ëleupen vur de maisiesveréëniging, bar! En óp kamp … ik zie d’r nog zoë staen in d’r ouwerwesse nachtjak en d’r haernetjen! Zu’k lachen! En luisteren hoo mar! Mar ik zeg parte keren: Zónger Geertjen gien maisiesveréëniging want Geertjen WAS de maisiesveréëniging, wat jou!

Krek Harpie, jij kannen ’t altijd zoë mooi zeggen kijnd, mar je hemmen gelijk hoor. Ik vraag m’n aigen wel of, hoo ’t nou voort in de tookómst, veder gaet mót de maisiesveréëniging? Wat dunk ie zouen ze over vijfentwijntig jaar nog ammar bestaen?

Tuurlijk Bessie, d’r blijven altijd ankómmende maiden, en d’r binnen al weer ’n dot nijwe Geertjies! Daer kan je rustig óp vertrouwen kijnd!

Tekst en idee van Henk Heijnen

Bessie, Waimpie en Harpie is mogelijk gemaakt door Kouwer Installatietechniek

kouwer installatietechniek

De typisch in Huizer dialect geschreven belevenissen van de drie dames, Bessie, Waimpie en Harpie zijn iedere eerste donderdag van de maand te lezen op OpHuizerhoogte. We zijn nog op zoek naar een extra sponsor waardoor we deze Huizer nennen nog vaker kunnen volgen. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

Op alle verhalen en afbeeldingen van OpHuizerhoogte rust uiteraard copyright. Linken mag natuurlijk altijd. Wil je tekst overnemen of een foto of video gebruiken, mail dan naar ophuizerhoogte@gmail.com

Dit delen:


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter