Huizer Demi drie keer Nederlands Kampioen

Huizer Demi Nederlands Kampioen

Demi Brama is afgelopen weekend drie keer Nederlands Kampioen geworden bij het NK Paalsport. De zestienjarige won de eerste prijs in de disciplines Pole Sport, Aerial Hoop en Artistic Pole. Hiermee heeft ze zich geplaatst voor het WK Pole Sports, dat later dit jaar wordt georganiseerd.

Huizer Demi Nederlands Kampioen

Meervoudig winnaar

Het is niet de eerste keer dat Demi prijzen in de wacht sleept. Ze heeft al 8 Nederlandse titels op haar naam staan: 5 keer Nederlands kampioen Pole Sport, 2 keer Nederlands Kampioen Artistic Pole en 1 keer Nederlands kampioen Aerial Hoop. In de prijzenkast in haar trainingsstudio in de Trappenberg staan vele bokalen. Demi deed op haar twaalfde voor het eerst mee met het NK. In de disciplines Artistic Pole en Aerial Hoop is ze de enige Nederlandse junior kampioen, aangezien ze alle hiervoor georganiseerde NK’s heeft gewonnen.

Huizer Demi Nederlands Kampioen

Volwassen competitie

Nu doet ze nog mee in de Junior Girls categorie. Volgend jaar is ze achttien als het WK wordt georganiseerd. Daarom mag ze op haar zeventiende mee doen met de Senior categorie op het NK. Winnen is dan minder vanzelfsprekend: ze zal een van de jongste deelnemers zijn, aangezien de categorie van 18 t/m 39 loopt. Op de vraag of het na zoveel overwinningen nog wel bijzonder is reageert Demi enthousiast: “Natuurlijk! Het is elke keer weer een uitdaging om zo goed mogelijk te presteren en iets origineels te verzinnen.”

Huizer Demi Nederlands Kampioen

Fotoboek

Over Demi verscheen vorig jaar een boek van kunstenaar Johan van Dreven. Hij volgde Demi een jaar lang tijdens haar trainingen en wedstrijden en legde haar op bijzondere plekken vast.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Lekker Lang Tafelen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter