Officiële afsluiting project Naarderstraat

Huizen Naarderstraat

Vanmiddag werd het project, de reconstructie van het parkeerterrein aan de Naarderstraat in Huizen, door wethouder Marlous Verbeek (met hulp van oud-wethouder Gerrit Pas) afgesloten door het aanaarden van enkele extra geplaatste appelboompjes. De aanleiding voor het project was de riolering die vervangen moest worden. Naast het afkoppelen en vervangen van de riolering zijn ook de verharding, de parkeerplaatsen, het fietspad en de voetgangersoversteek onder handen genomen.

Onderdeel van het plan was ook het planten van 19 nieuwe bomen (eiken) met een stamomtrek variërend van 50 tot 70 centimeter, groter van formaat dan gebruikelijk. Voor deze bomen zijn goede ondergrondse groeiplaatsvoorzieningen aangelegd.  

Huizen Naarderstraat

Om wateroverlast te voorkomen werd om onder de parkeerplaats een waterbuffer aangelegd.  Onder de grond ligt nu een waterbuffer met een capaciteit van 300.000 liter water. Het water belandt in infiltratiekratten, waar het ook weer uitloopt, de zandgrond in. Hierdoor wordt het vuilwaterriool niet belast en blijft het grondwater op peil, wat goed is voor de bomen en planten. Tom Schoenmaker, namens de gemeente belast met dit project, vertelde dat er naast de ondergrondse waterbuffer ook vier putten van vier meter diep zijn aangelegd waardoor nog meer water kan worden afgevoerd. Met enige trots vertelde hij ook dat er twee soorten eiken zijn geplaatst, namelijk zomereiken en moeraseiken waardoor er straks in de herfst een “rode muur” van bomen ontstaat. 

Huizen Naarderstraat
Huizen Naarderstraat

In het Wapen van Huizen bedankte Marlous Verbeek de omwonenden voor hun geduld en en werden de glazen geheven.


Huizen Naarderstraat
Huizen Naarderstraat

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Henk Heijnen

lidl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter